59os.daskalos@gmail.com ή 59osdaskalos@freemail.gr

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Λεφτά υπάρχουν!!!



Τελικά είχε δίκιο ο πρωθυπουργός όταν έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν»! Απλώς αυτό ίσχυε μονάχα για... τα κόμματα. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι η κυβέρνηση εν μέσω οικονομικής κρίσης αποφάσισε να αποσύρει την αρχική απόφαση που είχε λάβει πριν από μερικούς μήνες περί μείωσης της κρατικής επιχορήγησης προς τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Με κοινή απόφαση της υφυπουργού Εσωτερικών Θεοδώρας Τζάκρη και του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη τα κόμματα αντί για 37 εκατομμύρια ευρώ που θα εισέπρατταν, όπως είχε αποφασιστεί τον περασμένο Μάρτιο, θα βάλουν τελικά στα ταμεία τους 48 εκατομμύρια ευρώ! Με άλλα λόγια, θα πάρουν 11 εκατ. ευρώ παραπάνω. Η απόφαση μάλιστα δημοσιεύτηκε ήδη και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Οπως γίνεται αντιληπτό μεγάλος κερδισμένος θα είναι το ΠΑΣΟΚ, ως κυβερνώσα παράταξη, και η Νέα Δημοκρατία ως αξιωματική αντιπολίτευση, που θα λάβουν και οι δύο μαζί 9 εκατ. ευρώ παραπάνω από όσα προϋπολόγιζαν. Από κει και πέρα το ΚΚΕ θα πάρει παραπάνω 1,3 εκατ. ευρώ, ο ΛΑΟΣ 700.000 ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ 900.000 ευρώ και οι Οικολόγοι - Πράσινοι γύρω στα 35.000 ευρώ.

Πάγια τακτική ήταν τα χρήματα της κρατικής επιδότησης να δίνονται γύρω στα τέλη Φεβρουαρίου κάθε χρόνο. Φέτος, λόγω της οικονομικής κρίσης ακόμη δεν τα έχουν πάρει, αλλά αυτό θα γίνει οσονούπω. Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Νέα Δημοκρατία έχουν μεγάλα χρέη, ενώ με δυσκολία πορεύεται ο Συνασπισμός. Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός είναι το μόνο κόμμα που εμφανίζει πλεόνασμα, ενώ δεν έχουμε εικόνα για το ΚΚΕ, καθώς πάγια τακτική του Περισσού είναι να μη δημοσιοποιεί τα οικονομικά του στοιχεία, παρά τις κατά καιρούς αντιδράσεις και κατηγορίες επί τούτου.

πηγη: madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου