59os.daskalos@gmail.com ή 59osdaskalos@freemail.gr

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Όσο πιο πολύ διαψεύδουν τα σενάρια, τόσο πιο πολύ μας σκάβουν τον λάκκο


Συναντήθηκαν, λέει, ο Γ. Παπακωνσταντίνου και ο Ντ. Στρος Καν και συμφώνησαν ότι η αναδιάρθρωση δεν… παίζει, το κόστος είναι μεγαλύτερο από το όποιο όφελος ενώ ο Ελληνας υπουργός διέψευσε ότι έχει ζητηθεί επιμήκυνση όλου του χρέους.

Μάλιστα, ο τσάρος είπε, σε μια έξαρση… ειλικρίνειας ότι «την αλήθεια στον ελληνικό λαό τη λέμε κάθε μέρα».

Συνεχίζοντας την ενδελεχή ανάλυσή του ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι το πρόγραμμα προχωρά και ότι υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης. Ο δε Στρος Καν είπε ότι είναι ευχαριστημένος από την προσπάθεια της Ελλάδας κι ότι διέρχεται την πιο δύσκολη φάση πολιτικά, καθώς τα μέτρα προκαλούν αναμενόμενες αντιδράσεις, χωρίς να έχουν αρχίσει ακόμη να φαίνονται τα αποτελέσματα. Σημείωσε, δε, ότι ανάλογη ήταν η εξέλιξη και με προγράμματα σε άλλες χώρες στο παρελθόν.

«Εφαρμόζουμε το πρόγραμμα για να ανοίξουν οι αγορές και διαψεύδουμε τις Κασσάνδρες, όπως το έκαναν και άλλες χώρες στο παρελθόν», τόνισε τέλος ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Προφανώς μας δουλεύουν ψιλό γαζί σε όλα τα επίπεδα. Όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΔΝΤ είναι σφόδρα δυσαρεστημένο διότι δεν προχωρά τίποτε, η κυβέρνηση κοιμάται, οι μεταρρυθμίσεις δεν προχωρούν. Οι εκπρόσωποι της τρόικας που επισκέφτηκαν την Ελλάδα, κι αυτοί που θα έλθουν μετά το Πάσχα, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι στη χώρα επικρατεί μπάχαλο και δεν προχωρά τίποτε απ’ όσα είχαν δεσμευτεί.

Επομένως, είναι μεγάλο ψέμα να λένε ότι είναι πάμε καλά και υπάρχει φως στο τούνελ, όταν την ίδια στιγμή η οικονομία παραπαίει. Για ποια αλήθεια μας λένε λοιπόν; Γνωρίζει αυτή τη στιγμή ο κόσμος ποια είναι η κατάσταση, πώς τη βρήκαν την οικονομία, τι ζημιά έκανε το Μνημόνιο; Μας έχουν πει ότι οι τόσες θυσίες πήγαν χαμένες; Όχι φυσικά.

Τώρα στο θέμα της αναδιάρθρωσης. Όπως έχουμε πει κάτι τέτοιο δεν προαναγγέλλεται. Όμως, να λέει επισήμως ο Στρος Κάν ότι δεν συζητείται κάτι τέτοιο και την ίδια ώρα στελέχη του ΔΝΤ να λένε ότι το συζητούν και ίσως είναι καλύτερα να γίνει κάτι τέτοιο πριν το 2013, τότε κάτι τρέχει.

Και δε μπορεί να είναι όλοι τρελοί και να αποκαλύπτουν συζητήσεις της ελληνική κυβέρνησης πίσω από την πλάτη όλων, για αναδιάρθρωση.

Ούτε είναι τυχαία η τοποθέτηση του Κ. Σημίτη. Βρήκε και τα κάνει ο πρώην πρωθυπουργός.

Συμπερασματικά, η συνάντηση του κ. Παπακωνσταντίνου με τον Στρος Καν είναι μια απόδειξη ότι κάτι τρέχει με την ελληνική οικονομία, κάτι τρέχει με την αναδιάρθρωση και όσο περισσότερο διαψεύδονται τα σενάρια, τόσο πιο σίγουροι είμαστε ότι κάποιοι μας σκάβουν το λάκκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου