59os.daskalos@gmail.com ή 59osdaskalos@freemail.gr

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Τα ψέματα της χούντας επαναλαμβάνει η Χρυσή Αυγή


Σε ευθεία προσβολή της μνήμης των νεκρών του Πολυτεχνείου, αλλά και διαστρέβλωση της ίδιας της Ιστορίας προχωρά η Χρυσή Αυγή αμφισβητώντας την ύπαρξη νεκρών στα γεγονότα του Πολυτεχνείου, με την έκδοση προκλητικών και ανορθόγραφων φυλλαδίων που μιλούν για "παραμύθι του Πολυτεχνείου" και "ψεύτικους νεκρούς".

Στα φυλλάδια υπογράφουν οι τοπικές οργανώσεις Κυπαρισσίας, Καλαμάτας και Μεσσήνης και βασίζονται προφανώς στο "τρίπτυχο Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια", στο οποίο θεωρούν πως πρέπει να βασίζεται και η εκπαίδευση, όπως άλλωστε υποστήριξε πριν από κάποιες ημέρες στη Βουλή ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Α. Γρέγος, φανερώνοντας για άλλη μια φορά τις πραγματικές καταβολές τους.

«Πολυτεχνείο, Ζητούνται νεκροί, ο ευρών αμοιφθήσεται» γράφει το εν λόγω φυλλάδιο στην πρώτη σελίδα, στην οποία υπάρχει η φωτογραφία της Μαρίας Δαμανάκη και στη δεύτερη: «Όχι το παραμύθι του Πολυτεχνείου, όχι στους ψεύτικους νεκρούς. - Η γενιά του Πολυτεχνείου είναι υπεύθυνη για τη δυστυχία μας - Όλοι οι κλέφτες φυλακή!».

Η ανορθόγραφη (αμειφθήσεται είναι η σωστή ορθογραφία), ωστόσο, "ιστορία" της Χρυσής Αυγής προσκρούει στην ίδια την ιστορική πραγματικότητα. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως το πόρισμα του εισαγγελέα Τσεβά, που συντάχθηκε ένα χρόνο μετά τα γεγονότα, αναφέρεται σε 15 νεκρούς σύμφωνα με τις τότε ανακοινώσεις, 3 ακόμα "πλήρως βεβαιωθέντες", 7 ακόμα "βασίμως προκύπτοντες" ενώ γίνεται λόγος για 11 πτώματα που έχουν διακομιστεί στο Ρυθμιστικό Νοσοκομείο, αλλά μόνο το ένα κατεγράφη. Η δε ιστορική έρευνα συνεχίζεται ακόμα ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι στο πόρισμα Τσεβά οι κατηγορίες που βαραίνουν κάποιους από κατηγορούμενους είναι και η ανθρωποκτονία εκ προθέσεως!


Σημειώνεται ότι η Χρυσή Αυγή έχει προαναγγείλει και "επισκέψεις" σε σχολεία, γεγονός που, εν όψει των εορτασμών της 17ης Νοέμβρη, ανησυχεί εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, δεδομένου μάλιστα και του προηγουμένου με την υπόθεση στο Νυδρί Λευκάδας.


Ν. Βαλαβάνη: στρέφεται ευθέως ενάντια στις αξίες της εξέγερσης

«Η αναθεώρηση της νεότερης ιστορίας και η λεηλασία της ιστορικής μνήμης, που επιχειρεί η Χρυσή Αυγή με την αμφισβήτηση των νεκρών του Πολυτεχνείου, στρέφεται με ευθύτητα ενάντια στις αξίες της εξέγερσης, που τους πονούν. Και αποδεικνύει ταυτόχρονα πόσο δημαγωγικός είναι ο ισχυρισμός τους ότι στις σημερινές συνθήκες τους εκφράζει το σύνθημα του Πολυτεχνείου 'Ψωμί- Παιδεία - Ελευθερία'», δήλωσε η Νάντια Βαλαβάνη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που ως φοιτήτρια πέρασε από το κολαστήριο του ΕΑΤ-ΕΣΑ.


Θ. Πετράκος: Θα αντιμετωπίσουμε ξανά τον φασισμό"Η γνωστή ναζιστική και χουντοφασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής προκαλεί για μια ακόμη φορά τα δημοκρατικά αισθήματα του Ελληνικού λαού αμφισβητώντας τον αντιδικτατορικό αγώνα, την εξέγερση και τους νεκρούς του Πολυτεχνείου και μάλιστα μόλις μια μέρα πριν την 39η επέτειο της έναρξης του αγώνα" δήλωσε ο Θανάσης Πετράκος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, και συνέχισε "ο ελληνικός λαός και η νεολαία, 39 χρόνια μετά την ηρωική εξέγερση συνεχίζει να εμπνέεται από τα αιτήματα του αντιδικτατορικού αγώνα τα οποία συμπυκνώθηκαν στο ιστορικό σύνθημα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία. Ιδιαίτερα σήμερα που ο ελληνικός λαός υποφέρει από τις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζουν η εσωτερική και η εξωτερική τρόικα και οδηγούν την ελληνική κοινωνία στην εξουθένωση, στην ανεργία, στην ανέχεια και στη φτώχεια και μετατρέποντας τη χώρα μας σε σύγχρονο προτεκτοράτο και αποικία των δανειστών θέτοντας την κάτω από Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο τα μηνύματα της εξέγερσης είναι πιο επίκαιρα παρά ποτέ.

Ο δημοκρατικός Ελληνικός λαός και ιδιαίτερα όσοι είχαμε τη μεγάλη τύχη και συμμετείχαμε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου αγωνιζόμενοι για λευτεριά, δημοκρατία και εθνική ανεξαρτησία δεν επιτρέπουμε στα χουντοφασιστικά αποβράσματα των υμνητών του Χίτλερ να προσβάλλουν τη μνήμη των νεκρών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Σήμερα, αγωνιζόμενοι για τις ίδιες αξίες και τα ίδια ιδανικά θα αντιμετωπίσουμε μαζικά και αποφασιστικά την αναβίωση του ναζισμού και του χουντοφασισμού στη χώρα μας".

ΣΥΡΙΖΑ: Ο λαός δεν θα επιτρέψει τη λεηλασία της ιστορικής μνήμηςΣτην προσβολή αντέδρασαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΔΗΜ.ΑΡ., ενώ δεν υπήρξαν ανακοινώσεις από τη Ν.Δ. αλλά ούτε από το ΠΑΣΟΚ...

Στο θέμα παρενέβη και το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να ξαναγράψει τη νεώτερη ιστορία της χώρας μας ως "ύβρη και προσβολή απέναντι στη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου και του αντιδικτατορικού αγώνα".

"Το νεοναζιστικό μόρφωμα των υμνητών της χούντας και της φασιστικής βίας στρέφεται ενάντια στο δημοκρατικό φρόνημα του ελληνικού λαού που, 39 χρόνια μετά την εξέγερση, συνεχίζει να εμπνέεται από τα αιτήματα του αντιδικτατορικού αγώνα. Αγωνιζόμενοι σήμερα για τις ίδιες αξίες και τα ίδια ιδανικά, ο λαός μας δεν θα επιτρέψει τη λεηλασία της ιστορικής μνήμης και θα αντιμετωπίσει αποφασιστικά την αναβίωση του φασισμού", καταλήγει.


ΚΚΕ: Επιχειρεί να αθωώσει τη χούνταΤο ΚΚΕ σημειώνει πως "η ναζιστική Χρυσή Αυγή επιχειρεί να λασπώσει την ηρωική εξέγερση του λαού και της νεολαίας στο Πολυτεχνείο το 1973 ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία, λέγοντας τα ίδια αισχρά ψέματα που χρησιμοποίησε η δικτατορία για να κρύψει το μεγάλο της έγκλημα. Επιχειρεί να αθωώσει τη στρατιωτική δικτατορία, που με τη βία και τα βασανιστήρια κατά του αγωνιζόμενου λαού υπηρέτησε τα μονοπώλια και το ΝΑΤΟ. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να τους δώσουν την απάντηση που τους ταιριάζει".

ΔΗΜ.ΑΡ.: Θα τους περιφρονήσει ο λαόςΓια προσβολή του δημοκρατικού φρονήματος του ελληνικού λαού από τη Χρυσή Αυγή αμφισβητώντας την εξέγερση, τα θύματα και τον αντιδικτατορικό αγώνα κάνει λόγο η ΔΗΜ.ΑΡ. σε σχετική ανακοίνωση. "Οι υποστηρικτές των τανκς, των πραξικοπηματιών, οι λάτρεις της ΕΣΑ και των βασανισμών, οι οπαδοί της φασιστικής βίας επιχειρούν να αμαυρώσουν την ιστορική εξέγερση του Νοέμβρη του ’73. Να είναι σίγουροι ότι θα μείνουν στην απόλυτη περιφρόνηση του ελληνικού λαού" προσθέτει.

Η Χρυσή Αυγή και "οι νεκροί εντός του Πολυτεχνείου"
Επανερχόμενη μετά τις αντιδράσει, η Χρυσή Αυγή με ανακοίνωσή της σημείωσε: "Νεκροί εντός του Πολυτεχνείου είναι βέβαιο πως δεν υπήρξαν το 1973. Υπάρχουν όμως χιλιάδες νεκροί από τους πολιτικούς της 'γενιάς του Πολυτεχνείου'. Είναι οι 3.000 αυτόχειρες του μνημονίου". Προφανώς για τη Χρυσή Αυγή τα γεγονότα του Πολυτεχνείου περιορίστηκαν στην περίμετρο του προαυλίου και εντός του κτηρίου του Πολυτεχνείου, τα πτώματα εκείνων των ημερών γύρω από αυτό είτε από ελεύθερους σκοπευτές ή αστυνομικούς δεν είχαν καμία σχέση με την εξέγερση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου