59os.daskalos@gmail.com ή 59osdaskalos@freemail.gr

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Αγωνιστικές ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.: Για τις εκλογές αντιπροσώπων για το 15ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ


paremvaseis.de@gmail.com http://www.paremvaseisde.gr        τηλ. 210 3318624


ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 15Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ
Αγαπητές συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Το 15ο συνέδριο της ΟΛΜΕ γίνεται σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τους εργαζόμενους και για τον κλάδο. Η κυβέρνηση εφαρμόζοντας, χωρίς καμία λαϊκή νομιμοποίηση, τις εντολές της τρόικας απειλεί δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών. Τα δικαιώματα στη δουλειά, τη μόρφωση, την υγεία, την ασφάλιση, τον αξιοπρεπή μισθό και τη σύνταξη θυσιάζονται χωρίς κανένα αποτέλεσμα· η κρίση του συστήματος είναι τόσο βαθιά, που δε θα λυθεί παρά μόνο με την ανατροπή του.
Η δημόσια – δωρεάν εκπαίδευση βρίσκεται κι αυτή στο στόχαστρο· οι κατακτήσεις του κλάδου (μονιμότητα, οργανική θέση, ωράριο, μαζικοί διορισμοί, δικαίωμα στη μετάθεση, αξιοπρέπεια στο χώρο δουλειάς, κλπ) ενοχλούν τους κρατούντες· θέλουν να μας «κλείσουν το στόμα» για να μην ενοχλούμε με τα λόγια και τις αξίες μας την ανταγωνιστικότητα και την «παντοδυναμία» του κεφαλαίου. Σε μια τέτοια λοιπόν κρίσιμη περίοδο, συνάδελφοι, πρέπει όλοι να συσπειρωθούμε γύρω από τα σωματεία. Χρειάζεται να ενισχύσουμε τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ για να μπορέσουν να υποστηρίξουν τα αιτήματά μας και ν’ αντισταθούν αποτελεσματικά στο Μεσαίωνα, που έρχεται.
Ποια σωματεία όμως; Όχι τα σωματεία σφραγίδες· όχι αυτά που αποδέχονται ή συναινούν με τη σιωπή τους στην κυρίαρχη πολιτική Κυβέρνησης/ΔΝΤ/ΕΕ. Όχι τα σωματεία, που οι εκπρόσωποι ασχολούνται με την ανέλιξή τους στην κομματική ή κυβερνητική ιεραρχία παραβλέποντας τα προβλήματα του κλάδου.
Θέλουμε μια ΟΛΜΕ, που θ’ αλλάξει χέρια. Δε μπορούμε ν’ ανεχτούμε το συνδικαλισμό της ΠΑΣΚ, που καλύπτει την κυβερνητική πολιτική… Δε μας γεμίζει η άνευρη αντιπολίτευση της ΔΑΚΕ (φυσικά μόνο σε επίπεδο αντιπροσώπων)… Δε μας είναι αρκετή η αγωνιστικότητα του ΠΑΜΕ, κυρίως γιατί εξαντλείται στην απαίτηση για 24ωρες απεργίες σε κόντρα πολλές φορές με τις θέσεις και την ενωτική διάθεση του κλάδου. Δεν μπορούμε να ταυτιστούμε με τις ΣΕΚ (Αγων. Συνεργασία), γιατί παρ’ όλη την προσπάθεια υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας και του δημόσιου σχολείου που κάνουν, δεν έχουν το θάρρος να υπερβούν τη μέση συνείδηση και να υποστηρίξουν κινητοποιήσεις με ένταση και διάρκεια.
Στις εκλογές για το 15ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ σας καλούμε συνάδελφοι να ψηφίσετε τις «Παρεμβάσεις». Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή ΔΝΤ/Κυβέρνσης/ΕΕ και την έξοδο της τρόικας από τη χώρα. Θέλουμε να συμβάλουμε σ’ ένα συντονισμένο πανεργατικό αγώνα, που θα ξεπερνάει τις γραφειοκρατίες και θα στηρίζεται στους ίδιους τους εργαζόμενους. Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε αμήχανα τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης· προωθούμε το πανεκπαιδευτικό μέτωπο και το διακλαδικό συντονισμό. Προτείναμε στο ΔΣ της ΟΛΜΕ κινητοποιήσεις στις εξετάσεις (φυσικά χωρίς καμία ανταπόκριση)· βάλαμε στο τραπέζι κι άλλες μορφές πάλης, π.χ. αποχή από τα εξωδιδακτικά καθήκοντα, γιατί καταλαβαίνουμε ότι οι 24ωρες απεργίες (μερικές από αυτές μεγαλειώδεις, κυρίως ως τα συλλαλητήρια) δε μπορούν από μόνες τους να φέρουν αποτέλεσμα. Αποτέλεσμα μπορεί να έχει μόνο ο συντονισμένος, παρατεταμένος και πολύμορφος αγώνας.
Και κάτι τελευταίο συνάδελφοι· δίνουμε βάρος σ’ ένα μαχητικό συνδικαλισμό, που να ξεπερνάει την Κυβέρνηση και τα κόμματα. Οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί δεν έχουν την πολυτέλεια για πολυδιασπάσεις και βεβαιότητες· μπορούμε όλοι μαζί να ορθώσουμε το ανάστημά μας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου.
Υποστηρίζουμε λοιπόν τις «Παρεμβάσεις» και τα όποια τοπικά Ενιαία Σχήματα της Αριστεράς που συμμετέχουν. Θέλουμε να βγει ο κλάδος στο προσκήνιο· σ’ αυτό θα βοηθήσει η ενίσχυση της Εκπαιδευτικής Αριστεράς στο 15ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ. Ν’ αλλάξουμε τους συσχετισμούς στην Ομοσπονδία, να δώσουμε πνοή σε νέους ακηδεμόνευτους αγώνες. Αγωνιζόμαστε για μια άλλη κοινωνία μ’ ένα σχολείο, που να χωρά όλους τους μαθητές, όλους τους εκπαιδευτικούς, όλη τη γνώση.

του Ηλία Παπαχατζή
Εκπροσώπου των «Παρεμβάσεων» στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου