59os.daskalos@gmail.com ή 59osdaskalos@freemail.gr

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Πρωτοφανής κτηνωδία της Αστυνομίας


Πρωτοφανή κτηνωδία έδειξαν σήμερα τα όργανα «προστασίας του Πολίτη» απέναντι στους διαδηλωτές που διαδήλωσαν ενάντια στην ανθελληνική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Αποτέλεσμα της συντονισμένης και κατευθυνόμενης κίνησης των αστυνομικών : 50 τραυματίες στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και άλλοι 20 στον Ευαγγελισμό.
Σε κρίσιμη κατάσταση ο 31 ετών διαδηλωτής Γιάννης Καυκάς στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Το απόγευμα χειρουργήθηκε και η κατάστασή του παραμένει  κρίσιμη και θα παραμείνει κρίσιμη  το επόμενο εφταήμερο.
Στις 20:30, οι θεράποντες ιατροί έβγαλαν ιατρικό ανακοινωθέν σχετικά με την κατάσταση του 31χρονου διαδηλωτή.

Όπως δήλωσαν οι γιατροί, ο νεαρός έχει τουλάχιστον δύο εξωτερικά τραύματα και εσωτερικά αιματώματα στο κεφάλι, τα οποία προκλήθηκαν από αμβλύ όργανο.

Οι γιατροί Παπανικολάου Παναγιώτης και Πίνης Σταμάτιος ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι, εάν δεν είχαν επέμβει εγκαίρως, ο νεαρός θα ήταν ή νεκρός ή κλινικά νεκρός.
Στις 20:30, οι θεράποντες ιατροί έβγαλαν ιατρικό ανακοινωθέν σχετικά με την κατάσταση του 31χρονου διαδηλωτή.

Όπως δήλωσαν οι γιατροί, ο νεαρός έχει τουλάχιστον δύο εξωτερικά τραύματα και εσωτερικά αιματώματα στο κεφάλι, τα οποία προκλήθηκαν από αμβλύ όργανο.

Οι γιατροί Παπανικολάου Παναγιώτης και Πίνης Σταμάτιος ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι, εάν δεν είχαν επέμβει εγκαίρως, ο νεαρός θα ήταν ή νεκρός ή κλινικά νεκρός.
Ο ασθενής θα παραμείνει σε νάρκωση για τις επόμενες ώρες και, σύμφωνα με τις ανωτέρω ιατρικές πηγές, είναι πολύ πιθανό, εάν και εφόσον ξεπεραστεί ο κίνδυνος, το υποσκληρίδιο αιμάτωμα που του προκάλεσε το πλήγμα από γκλομπ αστυνομικού να του επιφέρει μόνιμες ή λιγότερο μόνιμες βλάβες.

«ΕΠΙΣΗΜΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ
Ο τραυματίας Καυκάς Ιωάννης ετών 31 προσεκομίσθη στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ γύρω στις 14.45, μετά από αναφερόμενο ξυλοδαρμό.
Η κλινική εξέταση ανέδειξε εξωτερικά τραύματα στο κρανίο, κυρίως δεξιά και ωτορραγία σύστοιχα. Παρουσίαζε σταδιακή έκπτωση του επιπέδου συνείδησης, και μέχρι την ολοκλήρωση της παροχής πρώτων βοηθειών παρουσίασε κώμα με συνοδό ανισοκορία και χρειάστηκε να διασωληνωθεί επειγόντως.
Ο απεικονιστικός έλεγχος με επείγουσα αξονική τομογραφία εγκεφάλου ανέδειξε κατάγματα κρανίου και εκτεταμένο επισκληρίδιο αιμάτωμα δεξιού ημισφαιρίου, με αξιόλογη παρεκτόπιση της μέσης γραμμής του εγκεφάλου.
Οδηγήθηκε επειγόντως στο χειρουργείο όπου υποβλήθηκε σε κρανιοτομία για αφαίρεση του αιματώματος, αποσυμπίεση του εγκεφάλου και ανάσχεση της αιμορραγίας. Η επέμβαση ήταν επιτυχής. Ο ασθενής νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας υπό φαρμακευτική καταστολή και μηχανικό αερισμό.
Παρά την σχετική σταθεροποίηση η κατάσταση παραμένει κρίσιμη.
Το ανακοινωθέν υπογράφουν:
Ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας και συντονιστής Διευθυντής της Β’ Χειρουργικής Κλινικής Σταμάτιος Πίνης
Ο θεράπων Ιατρός επιμελητής Α’ της Νευροχειρουργικής Κλινικής Παναγιώτης Παπανικολάου»

Από τις 18:00 το απόγευμα, συγγενείς και φίλοι του τραυματία συγκεντρώθηκαν έξω από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Ένταση δημιουργήθηκε από συγκεντρωμένους συγγενείς και φίλους του τραυματία έξω από το Νοσοκομείο όταν αστυνομικοί της ασφάλειας έφτασαν να πάρουν καταθέσεις από τους τραυματίες. Ακολούθησαν φραστικά επεισόδια και διαμαρτυρίες και μέσα στο νοσοκομείο με σκοπό την απομάκρυνση των αστυνομικών από το χώρο του νοσοκομείου. Οι αστυνομικοί μετά τις αντιδράσεις του οργισμένου πλήθους αποχώρησαν χωρίς να πάρουν καταθέσεις.

Στις 7:00 μμ. Έφτασε στο νοσοκομείο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ενημερώθηκε από τους γιατρούς για την κατάσταση του ασθενούς  και στη συνέχεια έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις.

«Αυτά που είδαμε σήμερα στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας είναι δείγματα πρωτοφανούς βαρβαρότητας. Όπως με σαφήνεια είπαν οι θεράποντες ιατροί έχουμε να κάνουμε με τραυματισμούς οι οποίοι απέβλεπαν σε δολοφονική κατεύθυνση. Ήταν τραυματισμοί με δολοφονικές προθέσεις. Αυτό το οποίο ζητάμε  αυτή την ώρα είναι η πραγματική και  αυθεντική τιμωρία των ενόχων.  Δεν μπορεί αυτή η υπόθεση να κουκουλωθεί. Έχουμε εδώ δεκάδες τραυματίες και έναν τριανταενάχρονο σε κρίσιμη κατάσταση. Αυτή η υπόθεση δεν μπορεί να κουκουλωθεί. Πρέπει να διαταχθεί άμεση έρευνα να συλληφθούν οι υπεύθυνοι  και να υποστούν παραδειγματική τιμωρία. Η χώρα δεν μπορεί να ζει σκηνές και εικόνες ενός εμφυλίου πολέμου.»
Οι συγκεντρωμένοι έκλεισαν συμβολικά την Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα πρς Αθήνα.

Τα γεγονότα με τη σειρά.
Η μεγαλειώδης πορεία ήταν ειρηνική και εξελισσόταν ομαλά. Κάποια τμήματα άρχισαν να κατεβαίνουν την Πανεπιστημίου με σκοπό την ειρηνική αποχώρηση  τμηματικά από τα Προπύλαια.   Πριν φτάσουν καλά καλά στα προπύλαια οι «άντρες» της αστυνομίας άρχισαν μια ομοβροντία βομβίδων κρότου λάμψης και εκτεταμένη χρήση χημικών χωρίς να δεχθούν καμία πρόκληση.  Προφανώς εκτελώντας εντολές προστασίας του Πολίτη. Ακλούθησε άγριος ξυλοδαρμός. Η συμπεριφορά των αστυνομικών με τέτοια αγριότητα ήταν πρωτοφανής.
Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που ακολουθεί.


Χαρακτηριστική επίσης ήταν η δήλωση της αστυνομίας δια του εκπροσώπου της κ Κοκκαλάκη Α. που δήλωσε «έκπληκτος»
«Μας γνωστοποιήθηκε ότι βρέθηκε ένας σοβαρά τραυματίας, ο οποίος μπήκε σε χειρουργείο. Με τη μέχρι τώρα έρευνα δεν έχουμε κάποια συγκεκριμένη αναφορά για το τι έχει συμβεί. Είναι εντυπωσιακό και για εμάς, και για τον λόγο αυτό, ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διερευνούν την υπόθεση. Οι έρευνες συνεχίζονται. Πάντως, δεν υπήρχε περίπτωση να εντοπίσουμε έναν άνθρωπο σοβαρά τραυματισμένο και να τον αφήσουμε σε αυτή την κατάσταση, χωρίς να του παράσχουμε τις πρώτες βοήθειες» δήλωσε ο κ. Κοκκαλάκης.


KKE:ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ
Το ΚΚΕ καταγγέλλει την εγκληματική επίθεση της αστυνομίας εναντίον διαδηλωτών που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ενός. Η αστυνομική επίθεση εντάσσεται και είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής και των αστικών μηχανισμών να τσακίσουν τη λαϊκή αγανάκτηση και πάλη, που προκαλείται από την αντεργατική λαίλαπα κυβέρνησης, ΕΕ και πλουτοκρατίας.
 Ο λαός δεν πρέπει να υποκύψει σε κάθε είδους εκβιασμούς και επιθέσεις εναντίον του, πρέπει να υψώσει φραγμό και να αντεπιτεθεί.

ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγέλλουμε την πρωτοφανούς βιαιότητας επίθεση των ΜΑΤ
Καταγγέλλουμε την πρωτοφανούς βιαιότητας επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων των ΜΑΤ ενάντια στην ειρηνική πορεία των διαδηλωτών στα πλαίσια της σημερινής πανελλαδικής απεργίας που είχε σαν αποτέλεσμα το βαρύτατο τραυματισμό ενός 30χρονου με αβέβαιη την κατάσταση της υγείας του, ενώ δεκάδες άλλοι βρίσκονται στα νοσοκομεία. Η κυβέρνηση φέρνει ακέραια την ευθύνη για την σημερινή βάναυση και αναίτια δολοφονική επίθεση .
 Είναι φανερό πως όσο εντείνεται η ανάλγητη και..... αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης τόσο πιο βάρβαρη και αυταρχική είναι η στάση της απέναντι στους εργαζόμενους και στο λαό που αντιστέκεται .
 Ο αγώνας ενάντια στο μνημόνιο δεν καταστέλλεται. Απέναντι στον ολισθηρό δρόμο του αυταρχισμού της βίας και του εκφασισμού της κοινωνίας ορθώνουμε τους μαζικούς, ειρηνικούς, ενωτικούς αγώνες για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου