59os.daskalos@gmail.com ή 59osdaskalos@freemail.gr

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», 31/5/2011 ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ



ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ!
ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Για την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων, της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ και κάθε επίδοξου διαχειριστή της ίδιας πολιτικής

Το νέο πακέτο μέτρων «Σοκ και Δέος» κυβέρνησης – εργοδοσίας – τρόικας αποδεικνύει ότι τα Μνημόνια διαρκείας οδηγούν στην απόλυτη χρεοκοπία τους εργαζόμενους. Ο πραγματικός στόχος τους είναι η πιο βίαιη ανακατανομή του πλούτου υπέρ του κεφαλαίου για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης που λυσσομανά μέσα από την κατεδάφιση κάθε εργασιακού δικαιώματος, την οριστική κατάργηση κάθε ίχνους κοινωνικής παροχής και το γενικό ξεπούλημα κάθε παραγωγικού τομέα –κοινωνικού αγαθού (φως, νερό κλπ) και του δημόσιου πλούτου που οι εργαζόμενοι παρήγαγαν.
 Κυβέρνηση – ΕΕ- ΔΝΤ  - οικονομική ολιγαρχία αυξάνουν την ανεργία, κλέβουν το εργατικό εισόδημα, κάνουν λάστιχο τις εργασιακές σχέσεις, εξαπλώνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Σκοπός τους είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων των ξένων και Ελληνικών τραπεζών, η προσαρμογή του ελληνικού καπιταλισμού ώστε να γίνει ανταγωνιστικός, με την κοινωνία και την εργασία σε τριτοκοσμικά επίπεδα.
Με το μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και το Σύμφωνο για το Ευρώ, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΕΕ και το ΔΝΤ, θα πιέσουν αφόρητα για την υλοποίηση του επαίσχυντου Μνημονίου  με κλιμάκωση της ιδεολογικής τρομοκρατίας για «πτώχευση». Την ίδια στιγμή κηρύσσουν 20ετή «ελεγχόμενη χρεοκοπία» του εισοδήματος των εργαζομένων και των συνταξιούχων, εφαρμόζουν «στάση πληρωμών» του κράτους στα νοσοκομεία, την παιδεία και την κοινωνική πρόνοια και ανεβάζουν τα ληστρικά επιτόκια των τραπεζών.
Αμφισβητούν τα βασικά δικαιώματα σε Παιδεία και Υγεία, με τη βάρβαρη εισαγωγή της αγοράς, την επιχειρηματικότητα, την κατηγοριοποίηση, την χωρίς προηγούμενο υποχρηματοδότηση, το χτύπημα του δημόσιου σχολείου και την ιδιωτικοποίηση των λειτουργιών του. Μετατρέπουν την ελληνική κοινωνία σ’ ένα απέραντο πειραματικό εργαστήρι, ώστε να εξαπλώσουν τις ίδιες πρακτικές σε βάρος της μισθωτής εργασίας πανευρωπαϊκά.
Αποδείχτηκε ότι η βάρβαρη επίθεση τους ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ. Τα μέτρα τους είναι τα σκληρότερα που έχουν εφαρμοστεί σε όλη την Ευρώπη και μόνο μια χούντα μπορεί να τα επιβάλλει.
ΔΕΝ πρόκειται να σταματήσουν αν ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ. Η ανατροπή της βαρβαρότητας είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους και το δικό μας χρέος.
Δεν αποδεχόμαστε τους εκβιασμούς για χρεοκοπία για να αποδεχτούμε το σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας. Αυτοί μας οδηγούν σε βέβαιη χρεοκοπία και αδυναμία να ζήσουμε.
Δεν θα παραδώσουμε ότι κατέκτησε το εργατικό κίνημα με αγώνες και αίμα, εδώ και έναν αιώνα
Υπάρχει και άλλος δρόμος για το ξεπέρασμα της κρίσης αρκεί να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν:
§ Ανατροπή του μνημονίου κυβέρνησης –κεφαλαίου –ΕΕ –ΔΝΤ και έξοδο από τον «μηχανισμό» στήριξης. Ανατροπή του Συμφώνου για το Ευρώ και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Σταθερότητας – Δε θα πληρώσουμε την κρίση του κεφαλαίου, να πάρουν πίσω όλα τα αντεργατικά μέτρα.
§ Ανατροπή της κυβέρνησης και κάθε επίδοξου διαχειριστή της ίδιας πολιτικής από το κίνημα των εργαζομένων
§ Παύση πληρωμών του  χρέους – μη αναγνώριση του χρέους, διεθνιστικός αγώνας και έξοδος από το ευρώ, την ΟΝΕ και την Ε.Ε. Κοινωνικοποίηση και εργατικός έλεγχος των τραπεζών και των παραγωγικών τομέων. Να επιστραφούν και να δοθούν τα 100 δις -που χαρίστηκαν στις τράπεζες- για την εξυπηρέτηση των εργατικών και λαϊκών αναγκών.
§ Γενναία αύξηση των δαπανών σε παιδεία, υγεία και κοινωνική ασφάλιση και ταυτόχρονα πάγωμα και δραστική μείωση των στρατιωτικών δαπανών.
§ Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματά μας όπως αυτά έχουν εκφραστεί ως τώρα στις αποφάσεις των Γ.Σ. του συλλόγου μας για το μισθό, την ασφάλιση, την εκπαίδευση, τις εργασιακές σχέσεις, την υγεία κ.λπ.

Καταδικάζουμε τη γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που όλο το προηγούμενο διάστημα έπαιξαν κεντρικό ρόλο για το πέρασμα αυτής της πολιτικής και που αυτή την κρίσιμη ώρα  διευκολύνουν την κυβέρνηση με την απόφαση τους για μία 24ωρη στις 21 Ιούνη, όταν όλα θα έχουν τελειώσει!!! Δε θέλουν ένα κίνημα ανατροπής και δεν συντονίζουν τους εργαζόμενους σε ένα αποφασιστικό παλλαϊκό ξεσηκωμό.
Είναι σαφές ότι η επόμενη περίοδος είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα και τις διεκδικήσεις μας. Θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι οφείλουμε απέναντι στη ζωή μας και στη ζωή των παιδιών μας να δώσουμε το μέγιστο των δυνάμεων μας για αποφασιστικούς αγώνες ανατροπής της επίθεσης κι όχι άσφαιρες ντουφεκιές.
Σ’ αυτή την κατεύθυνση προτείνουμε για το αμέσως επόμενο διάστημα:
§ Συμμετοχή του συλλόγου μας με τα πανό του στις συγκεντρώσεις στην πλ. Συντάγματος
            Συμμετοχή στη λαϊκή συνέλευση του Συντάγματος με βάση τις αποφάσεις της Γ.Σ.
§ Συμμετοχή στο συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων και στο συντονισμό συλλόγων και ΕΛΜΕ
§ Συνδιοργάνωση με άλλα σωματεία της περιοχής μας αντίστοιχων συγκεντρώσεων στις μεγάλες πλατείες των περιοχών του συλλόγου μας
§ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ! Τα συλλαλητήρια και οι διαδηλώσεις να οξυνθούν με αποφασιστικούς απεργιακούς αγώνες μέχρι τη νίκη. Καλούμε ΤΩΡΑ κάθε εργατικό συνδικάτο σε όλα τα επίπεδα να συμβάλει στον παλλαϊκό ξεσηκωμό με οργάνωση 3ήμερης γενικής πολιτικής απεργίας με καταλήψεις πλατειών σε όλες τις πόλεις και καταλήψεις δημοσίων κτιρίων και οργανισμών που οδηγούνται σε ξεπούλημα. Θα ακολουθήσουν Γ.Σ. την 3η μέρα για να αποφασίσουν τη συνέχεια, με βάση την αναγκαία  διακλαδική και πανεργατική συμπόρευση και τη συμμετοχή των εργαζομένων. Να εντείνουμε την πάλη μας ώστε να αποτρέψουμε την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, του νέου μνημονίου και  του συμφώνου σταθερότητας.
§ Ανοιχτή συζήτηση για τη διεθνή καπιταλιστική κρίση και το χρέος
§ Άμεση συνεδρίαση της επιτροπής αγώνα
§ Παρέμβαση άμεσα στον ΟΠΑΔ για τα ζητήματα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και των χρεών προς τους εργαζόμενους
§ Συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της 2/6 με διευκολυντική στάση και στην κινητοποίηση στο υπουργείο παιδείας των αδιόριστων εκπαιδευτικών, των αναπληρωτών ΕΣΠΑ, των ωρομισθίων, των μονίμων για τα ζητήματα των διορισμών και των εργασιακών δικαιωμάτων ενάντια στις συγχωνεύσεις, στη μείωση των οργανικών στις 16/6
§ Συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων για να καθορίσουν τους όρους λειτουργίας του υπερασπίζοντας το συλλογικό τρόπο στις αποφάσεις ενάντια στο νέο ιεραρχικό, βαθιά αξιολογικό και αυταρχικό μοντέλο διευθυντή που προωθεί το υπουργείο

Με δεδομένο ότι η Γ.Σ. αντιπροσώπων πραγματοποιείται 21-24 Ιουνίου για να συζητήσει και να οργανώσει τη δράση για τη νέα σχολική χρονιά προτείνουμε:
Διακλαδικό μέτωπο δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που θα απαιτήσει την ανατροπή της νέας επιδρομής του κεφαλαίου. Με γενικό διακλαδικό απεργιακό και αγωνιστικό πρόγραμμα διαρκείας. Προτείνουμε απεργιακή εβδομάδα με 3ήμερη ή πενθήμερη απεργιακή κινητοποίηση, που την τελευταία μέρα θα πραγματοποιηθούν  Γ.Σ. με στόχο τη μετατροπή της σε απεργία διαρκείας μαζί με άλλους κλάδους.
Δε θα επιτρέψουμε την εκπλήρωση του συμβολαίου θανάτου της ζωής και κάθε κοινωνικού αγαθού, της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, της υγείας, κ.λπ. Οι εκπαιδευτικοί μαζί με όλους τους  εργαζόμενους έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε όσα σχεδιάζουν.

Το προεδρείο της Γ.Σ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου