59os.daskalos@gmail.com ή 59osdaskalos@freemail.gr

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών Α Αθήνας… Άρχισαν τα όργανα.


Συγκροτήθηκε με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή το Συμβούλιο Επιλογής  Διευθυντών της Α Αθήνας.
Διαβάζοντας τη σύνθεση έχουμε να παρατηρήσουμε ως Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση (Παρεμβάσεις – Κινήσεις – Συσπειρώσεις Α Αθήνας) τα εξής:
·  Πρώτον διαφαίνεται το αναμενόμενο, πέντε εκπρόσωποι της διοίκησης και δυο μόλις αιρετοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών ( κάτι τέτοιο φυσικά προβλέπει ο αντιεκπαιδευτικός νόμος 3848/2010 που έχουμε ζητήσει την απόσυρσή του). Άρα διασφαλίζεται με την αντιδημοκρατική διαδικασία της συνέντευξης ότι η διοίκηση, το υπουργείο, έχουν τον πρώτο και αποκλειστικό ρόλο για την επιλογή όποιων κρίνουν αρεστούς στην πολιτική τους.
·  Δεύτερον, τα τρία στα επτά μέλη του συμβουλίου είναι σχολικοί σύμβουλοι, και αυτούς όρισε ο περιφερειακός διευθυντής. Ανάμεσα τους βρίσκεται και σύμβουλος ο οποίος έχει διαγραφεί από το Σύλλογο του λόγω αντισυναδελφικής συμπεριφοράς, ο οποίος έχει εμπλακεί σε διαδικασίες καταγγελιών απέναντι σε Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
Άραγε με ποια λογική προχώρησε σε μια τέτοια τοποθέτηση ο περιφερειακός διευθυντής Αττικής και η κυβέρνηση; Νομίζω σαφέστατα με τη λογική της περιφρόνησης του εκπαιδευτικού κινήματος και των συλλογικών οργάνων, στέλνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα της επιλογής σύγκρουσης με αυτό. Επιβραβεύοντας ταυτόχρονα στο πρόσωπο του εν λόγω σχολικού συμβούλου όλο το πλέγμα αυταρχισμού και αντιδημοκρατικότητας, κάτω από τη δαμόκλεια σπάθη του νεοεπιθεωρητισμού που επιχειρεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση και με το νέο ρόλο που προτίθεται να αναθέσει στους διευθυντές.
·         Τρίτον, μέλος το Συμβουλίου, και αυτός ορισθείς από τον περιφερειάρχη,  είναι και εκπαιδευτικός που έχει καταγγελθεί από το σύλλογο του για αντισυναδελφική συμπεριφορά, ενώ βρίσκονται σε  εκκρεμότητα και άλλες καταγγελίες από φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Όλα τα παραπάνω μαζί με τα συνολικότερα προβλήματα που γεννάει η διαδικασία επιλογής στελεχών εκπαίδευσης με βάση το νόμο 3848/10 ανοίγουν τους ασκούς του Αιόλου προτού καν ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής διευθυντών.

Σχετικά με τις διαδικασίες για τις υπεραρθμίες στο ΠΥΣΠΕ Α Αθήνας

Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση συνολικά στη διαδικασία με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας. Καμιά διαδικασία δε θα αποδεχτούμε να ξεκινήσει στην Α Αθήνας αν δεν απαντηθούν τα αυτονόητα: Πόσες οργανικές θέσεις στο κανονικό και στο ολοήμερο πρόγραμμα δασκάλων, εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, τάξεων ένταξης θα υπάρχουν σε κάθε σχολείο. Αν δεν καθοριστούν αυτά  θα μιλάμε για μια νέα στρατιά υπεράριθμων συναδέλφων και πολλών λειτουργικών κενών.

Όσο για τη στάση μας είναι αυτή που εκφράσαμε και στις πρόσφατες Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων μας.

  • Δεν αποδεχόμαστε τη λογική των συγχωνεύσεων δε ψηφίζουμε καμιά μείωση οργανικότητας των σχολείων μας.
  • Διεκδικούμε το σχολείο που προέκυψε μετά την αντιδραστική συγχώνευση να έχει τουλάχιστον ίσο αριθμό οργανικών θέσεων όσο το άθροισμα των δυο σχολείων. Δηλαδή αν στο ένα σχολείο υπήρχαν 7 οργανικές στην πρωινή βάρδια συν τρεις στο ολοήμερο και από μία αγγλικών, γυμναστή και τάξης ένταξης και στο άλλο έξι στο πρωινό, δυο στο ολοήμερο και από μια αγγλικών, γυμναστή και τάξης ένταξης απαιτούμε και αυτό θα ψηφίσουμε να υπάρξουν 18 οργανικές θέσεις δασκάλων συν μια του πρόσθετου (εκτός φυσικά τη θέση του διευθυντή) στο καινούριο σχολείο, δυο αγγλικών, δυο γυμναστών και δυο τάξεις ένταξης).
Αν κάτι τέτοιο δε γίνει αποδεκτό μπλοκάρουμε ως σύλλογοι τη διαδικασία του ΠΥΣΠΕ, δε συμμετέχω ως αιρετός στην υπόλοιπη διαδικασία και παραμένω μόνο για να ελέγχω τη νομιμότητα των όποιων τοποθετήσεων συναδέλφων.

Για οτιδήποτε νεώτερο θα ενημερωθείτε άμεσα.

Λουκάς Καβακλής
αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Α Αθήνας
εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
(ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ)
τηλ. 6949294781.www.paremvasis.gr
(αναπληρωματικός Δημήτρης Μαριόλης
τηλ 6936969769)


4 σχόλια:

  1. Δε μας παρατάτε με τα συνδικαλιστικά σας.

    Οι αιρετοί αντί να ασχολούνται με το κλάδο, μοιράζουνε τις θέσεις ανάλογα με τις κομματικές τους τοποθετήσεις. Αν δεν είσαι σε κόμμα σε αφήνουν απ' έξω.

    Τώρα ζητάτε να κάνετε μάθημα σε σχολεία χωρίς μαθητές

    Σας βαρεθήκαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι αλλά οι συνδικαλιστές σε προστατεύουν όταν έχεις ανάγκη, εκτός αν έχεις γλείψιμο με το κάθε κυβερνών κόμμα και τα ανώτερα στελέχη. Το έχουμε δει κι αυτό το έργο συνάδελφε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλοι των "Παρεμβάσεων" για τα μαϊμού μεταπτυχιακά κουβέντα δεν κάνατε!!!
    Εποιήσατε την πάπια!
    Μέρος και σεις του συστήματος θεωρείτε την επανάσταση ένα κουστούμι που ταιριάζει στα μέτρα σας και μόνο.
    Ε αυτό σημαίνει ψευτοεπαναστάτες!!!
    Καλό καλοκαίρι!
    Την επόμενη φορά πιο αντρίκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε πονηρούληδες παρεμβασάκηδες (μαθαίνω με μεταπτυχιακά όλοι σας) δηλαδή ό,τι δεν ελέγχω το καταγγέλω!!!
    Αντιπρόταση εδώ και τώρα! Με "όχι", "δεν", "μη" δεν προχωράμε μπροστά.
    Και τέλος πάντων κάτι καλό θα έχει ο νόμος αυτός, που θα πρέπει να το κρατήσουμε. Ποιο είναι αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή