59os.daskalos@gmail.com ή 59osdaskalos@freemail.gr

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Στους δρόμους οι συνταξιούχοι στις 8 Σεπτέμβρη


Σε μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα προχωρούν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - ΟΑΕΕ - ΟΤΑ - ΝΑΤ - ΤΑΕ, το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, ενάντια στις άγριες πολιτικές κεφαλαίου - ΕΕ - συγκυβέρνησης και καλούν τους συνταξιούχους να μην αποδεχτούν την εξόντωσή τους, να αποτρέψουν τον Καιάδα που ετοιμάζονται να τους ρίξουν.
Στην Αθήνα, η συγκέντρωση των συνταξιούχων θα γίνει στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) στις 11 π.μ. και θα ακολουθήσει πορεία. Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους στις 6 μ.μ., ενώ στις άλλες πόλεις στις 11 π.μ.
Με την ανακοίνωση - κάλεσμα οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις τονίζουν ανάμεσα σε άλλα:

«Ολοι στους δρόμους του αγώνα! Η ζωή μας και η ζωή των οικογενειών μας καθημερινά εξαθλιώνεται από την οικονομική ανέχεια, τη φτώχεια. Μπαίνει σε κίνδυνο από την άθλια κατάσταση που επικρατεί στον ΕΟΠΥΥ, στην Υγεία - ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) εκφράζει την αντίθεσή της, καταδικάζει τις αντεργατικές - αντιλαϊκές πολιτικές, γιατί οι συνταξιούχοι μαζί και οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει με το μόχθο τους και το αίμα της ζωής τους τα πάντα, συντάξεις, φάρμακα, παροχές Κοινωνικής Ασφάλισης. Δε χρωστάνε σε κανέναν, αντίθετα μας χρωστάνε. Εχουμε δικαίωμα να ζήσουμε καλύτερα και εμείς και τα παιδιά μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Καμία περικοπή. Αποκατάσταση στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, επιδόματα, κοινωνικές δαπάνες, φάρμακα, την Υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών νόμων και διατάξεων, μνημονίων, εφαρμοστικών διατάξεων και δανειακών συμβάσεων, που μας έχουν καταδικάσει στη φτώχεια, στη δυστυχία, στην εξαθλίωση.
Το νέο πακέτο της τρικομματικής συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, των 14 δισ. ευρώ, είναι εδώ και έρχεται να τσακίσει παραπέρα συντάξεις, μισθούς, μεροκάματα, δαπάνες για την Υγεία, προνοιακά επιδόματα, το ΕΚΑΣ. Συγχωνεύονται και κλείνουν νοσοκομεία. Προσθέτουν νέα φορολογία και χαράτσια, ξεχαρβαλώνουν την Παιδεία και αφήνουν χιλιάδες παιδιά έξω από τους παιδικούς σταθμούς.
Ο φόβος, η τρομοκρατία, οι ψεύτικες ελπίδες όταν υιοθετούνται, δεν οδηγούν προς το καλύτερο, αντίθετα σπρώχνουν τις εργατικές - λαϊκές δυνάμεις στην ενσωμάτωση, στην αποστράτευση, απομαζικοποιούν και υπονομεύουν τους αγώνες».
Πηγή: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου