59os.daskalos@gmail.com ή 59osdaskalos@freemail.gr

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Κλιμακούμενος πόλεμος για να γονατίσει το λαό

Νομοσχέδια ζωτικής σημασίας για το κεφάλαιο δρομολογούνται τις επόμενες μέρες

Δρομολογούνται η μια μετά την άλλη οι διαρθρωτικές ανατροπές μόνιμου χαρακτήρα που προωθεί η κυβέρνηση για να ισοπεδώσει δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών, για να δημιουργήσει εν μέσω βαθιάς κρίσης προϋποθέσεις διατήρησης και αύξησης της κερδοφορίας του κεφαλαίου.


Σήμερα συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο για να εγκρίνει το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, ένα σχέδιο νόμου για την «προστασία και διαχείριση των θαλάσσιων υδάτων» και τις ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Εργασίας για την «έγκαιρη» δήθεν απονομή των συντάξεων, το οποίο προβλέπει την προκαταβολή μέρους της σύνταξης, μέχρι το ελλιπές προσωπικό των ασφαλιστικών οργανισμών να ολοκληρώσει τον έλεγχο των δικαιολογητικών που καταθέτει ο ασφαλισμένος.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να οξύνει τον πόλεμο ενάντια στο λαό ώστε μέχρι τα τέλη Φλεβάρη να έχει νομοθετήσει την πλήρη ιδιωτικοποίηση των συγκοινωνιών και το φιλομονοπωλιακό «άνοιγμα» των κλειστών επαγγελμάτων, ενώ μέχρι το τέλος Γενάρη θα κατατεθούν ο νέος επενδυτικός νόμος και το φορολογικό, που συνδυασμένα δίνουν νέα κίνητρα στην πλουτοκρατία να επενδύσει τα συσσωρευμένα κεφάλαιά της με πολλαπλάσιες αποδόσεις.

Για το σχετικό νομοσχέδιο και άλλα θέματα συνεδρίασε χτες η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, υπό τον υπουργό Επικρατείας, Χάρη Παμπούκη, και τη συμμετοχή των Γ. Παπακωνσταντίνου, Δ. Δρούτσα, Τ. Μπιρμπίλη και Δ. Ρέππα.


Κοροϊδεύουν κατάμουτρα το λαό

Μιλώντας σε άλλη κομματική σύσκεψη για τον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να καλλιεργήσει την ψευδαίσθηση στο λαό ότι τα μέτρα για την τόνωση της καπιταλιστικής ανάπτυξης θα ωφελήσουν εξίσου το κεφάλαιο και τους εργαζόμενους και θα αντισταθμίσουν τις περικοπές σε μισθούς και άλλα δικαιώματα.

Σ' αυτό το πνεύμα, διαβεβαίωσε το κεφάλαιο ότι η κυβέρνηση συνεχίζει το 2011 «τις μεγάλες αλλαγές για την Ελλάδα και τον πολίτη» και προσπάθησε να κοροϊδέψει το λαό ότι, μέσα από μέτρα που τσακίζουν εισοδήματα και δικαιώματα, στόχος της κυβέρνησης είναι «μια Ελλάδα με κοινωνική δικαιοσύνη, κράτος δικαίου, μια Ελλάδα παραγωγική, μια Ελλάδα δημιουργική που σέβεται τον πολίτη και δίνει προοπτική στους νέους»!

Τις ίδιες δημαγωγικές κορόνες επανέλαβε ο Γ. Παπανδρέου με αφορμή τη συνάντησή του το μεσημέρι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο ενημέρωσε - μεταξύ άλλων - και για την πρωτοβουλία του σχετικά με το ευρωομόλογο.

Προσπάθησε μάλιστα να συνδέσει τη συγκρότηση ενός ακόμα δανειακού μηχανισμού για το συμφέρον της πλουτοκρατίας με τη λαϊκή ευημερία, λέγοντας ότι το ευρωομόλογο θα συμβάλει «σε μια σταθερότητα, αλλά και στην ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μέσα από μια ισχυρή οικονομική διακυβέρνηση», η οποία θα βοηθήσει την κυβέρνηση «να κάνουμε και τις αλλαγές για ένα κράτος δικαίου (...) ευνομίας και δικαιοσύνης».

Στην πραγματικότητα, με φόντο τη συνάντηση, ο Γ. Παπανδρέου προσπάθησε να κοροϊδέψει το λαό ότι το ευρωομόλογο και το σύνολο της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης στόχο έχουν να διασφαλίσουν τα δικά του συμφέροντα και όχι της πλουτοκρατίας. Την κυβερνητική προπαγάνδα συνέδραμε ο Κάρ. Παπούλιας ζητώντας επιπλέον «και μια βοήθεια για τους αδύναμους», για να απαντήσει ο Γ. Παπανδρέου ότι «αυτή είναι η βασική μας προσπάθεια, να ενισχύσουμε το κράτος πρόνοιας»!
Οι ίδιοι διοχετεύουν τα σενάρια 
Παράλληλα με την προώθηση των αντιλαϊκών μέτρων η κυβέρνηση κλιμακώνει την τρομοκρατική προπαγάνδα, εμφανίζοντας την απαρέγκλιτη εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων του μνημονίου ως αναγκαία προϋπόθεση για να αποφευχθεί η χρεοκοπία, αλλά και για «να ανακτηθεί η αξιοπιστία στις διεθνείς αγορές».

«Εμείς τηρούμε απαρέγκλιτα τους στόχους μας. Και όσο τηρούμε τους στόχους μας, ό,τι και να δημοσιεύεται, όποια δημόσια συζήτηση γίνεται για την κρίση στην Ελλάδα, φαίνεται ότι αυτή η τήρηση των στόχων μας είναι αυτή που αποδίδει κιόλας», είπε χτες ο Γ. Πεταλωτής, σχολιάζοντας το δημοσίευμα των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», που θεωρεί δεδομένη την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας μας.

Ο Γ. Πεταλωτής επέμεινε ότι «εμείς αποκλείουμε την αναδιάρθρωση του χρέους», χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα «επιτυχημένη» τη δημοπρασία των έντοκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας, παρά το ληστρικό επιτόκιο του 5%, επειδή «διεξήχθη σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές περιβάλλον διεθνώς, σε μια άσχημη συγκυρία». Ο εκπρόσωπος, τέλος, ανέφερε ότι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου πιθανόν να συζητηθεί το Γενάρη ή το Φλεβάρη στα όργανα της ΕΕ.

Στο εσωκομματικό πεδίο, αποφασίστηκε να συγκληθεί η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ μέχρι τον Ιούνη. Ταυτόχρονα αποφασίστηκε σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στις αρχές του επόμενου μήνα και πριν από αυτό σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ως την Εθνική Συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική εξόρμηση του ΠΑΣΟΚ για τον εξωραϊσμό του κυβερνητικού έργου.

Επιβεβαιώνοντας, τέλος, ότι ο Θ. Πάγκαλος λειτουργεί σε διατεταγμένη υπηρεσία στις χυδαίες επιθέσεις που εξαπολύει στους εργαζόμενους, ο Γ. Πεταλωτής είπε χτες ότι «ο κ. Πάγκαλος έχει κάνει μια εξαιρετική δουλειά εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα με πολύ μεγάλη βαρύτητα και αυτό εξακολουθεί να κάνει».

Πηγή: www.rizospastis.gr




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου