59os.daskalos@gmail.com ή 59osdaskalos@freemail.gr

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Έκκληση Παπουτσή για ειρηνική διαδήλωση

Έκκληση απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, προκειμένου να γίνει μία ειρηνική διαδήλωση, χωρίς επεισόδια.
{ Λές και δεν τα ήθελε ή δεν το βόλευε κανένα επεισοδιάκι.}


«Αύριο είναι ημέρα γενικής απεργίας. Είναι ημέρα εκδηλώσεων, συγκεντρώσεων, διαδηλώσεων, τις οποίες διοργανώνουν η Γ.Σ.Ε.Ε., η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., οργανώσεις των εργατοϋπαλλήλων της χώρας μας, πολιτικά κινήματα και πολιτικές οργανώσεις.
{ Τι βαριές κουβέντες κύριε Υπουργέ, με συγκινείτε} 

Έκρινα ότι έπρεπε πριν αρχίσω την ομιλία μου επί του νομοσχεδίου να απευθύνω από το βήμα της Βουλής μία έκκληση. Έκκληση προς όλους(και τους αστυνομικούς που κάθε φορά του αμολάς σα λυσσασμένα σκυλιά;). Έκκληση ειλικρίνειας( αν πάρω αυτά που τάζατε στις εκλογές η ειλικρίνεια σας περισσεύει)  και ειλικρινούς ανησυχίας (σοκ). Αύριο είναι μια ημέρα κρίσιμη(Λες να βγουν τα αναρχοκουμούνια και να ξεσηκώσουν τον κόσμο όπως στην Αίγυπτο). Έχω την αίσθηση ότι όλοι, μα όλοι, όσοι έχουν την ευθύνη της διοργάνωσης των αυριανών εκδηλώσεων πρέπει να έχουν και την απόλυτη ευθύνη της περιφρούρησης αυτών των εκδηλώσεων ( Εμείς είμαστε μαζί σας αρκεί να είναι μόνο ένα πανηγύρι εκτόνωσης) . Έχω την αίσθηση ότι είναι δημοκρατικό καθήκον κάθε Έλληνα πολίτη να διαδηλώσει ( αλλά να μην τα βάζει με την κυβέρνηση) , εκφράζοντας τις αντιρρήσεις του στην πολιτική της όποιας κυβέρνησης αλλά την ίδια στιγμή είναι υποχρέωση εκείνων που πιστεύουν στο δημοκρατικό κίνημα να περιφρουρήσουν την ειρηνική διαδήλωση, να περιφρουρήσουν την ειρηνική συγκέντρωση, την ειρηνική έκφραση των αντιρρήσεων, της κριτικής και της αμφισβήτησης στις πολιτικές της κυβέρνησης.( Κι αυτοί είναι οι αστυνομικοί με τα δακρυγόνα. Όχι δεν μας τα ρίχνουν για πλάκα κύριε Υπουργέ, απολύμανση κάνουν για τη γρίπη. Όλα για το λαό . Όσοι θα ψεκαστούν στη διαδήλωση θα είναι σαν έχουν κάνει εμβόλιο. Αλήθεια κύριε Παπουτσή δεν θα ήταν φρόνιμο να μετονομάσετε το υπουργείο σας σε Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από Ιώσεις.). Αχ ρε Χρηστάρα όλα τα ξέρεις εσύ και τα καταλαβαίνεις.) 

Η χώρα μας, ο λαός μας, έχει μόνο να κερδίσει από την περιφρούρηση του δημοκρατικού δικαιώματος του Έλληνα πολίτη για την ειρηνική διαμαρτυρία ( Να κάθεται σαν το μαλάκα στην τηλεόραση και η Τρέμη να του γανώνει το κεφάλι)  . Η Ελλάδα έχει μόνο να κερδίσει, αν αποδείξει στη διεθνή κοινότητα που έχει στραμμένα τα βλέμματά της σε εμάς ότι διαχειρίζεται μία κρίση, εκφράζοντας την ανάγκη του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας να πορευθούμε με απόλυτη σιγουριά στο μέλλον ( Χωρίς να θιχτούν τα συμφέροντα από τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ) , αλλά ταυτόχρονα δέχεται τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού με ειρηνικό τρόπο (Φιέστες και σαχλαμάρες δηλαδή).

Καλώ λοιπόν όλους, όλους όσους έχουν την ευθύνη των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων να αναλάβουν και την ευθύνη της πλήρους περιφρούρησης, της ειρηνικής διεξαγωγής και των συγκεντρώσεων και της πορείας». (Βάλε εσύ τα ματ και τους πρασινοφρουρούς και όλα θα πάνε μια χαρά.)
Και τότε κύριε Υπουργέ γιατί δώσατε εντολή να διαλύσετε την πορεία περίπου στις δύο παρά. Και οι ένστολοι προστάτες του πολίτη άρχισαν να βαράνε στο ψαχνό. Να σας πω εγώ.Γιατί τρέμετε ρε φοβάστε. τώρα στέρεψε το ραχάτι του μικροαστού Νεοέλληνα. Θα αρχίσει να πεινάει και να ξεβολεύεται. Και θα αγριέψει. Γι' αυτό   δόθηκε τέτοια εντολή. Για να δείξετε ότι έχετε πυγμή
 χούντας. είστε χουντικοί μην το αρνείστε.  Το ΠΑΣΟΚ πάντα ήταν τέτοιο. Απλά  καταφέρνατε να κοιμίζετε τον κόσμο. Τώρα τα ψέματα τελείωσαν 
Φιλάκια κύριε Υπουργέ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου