59os.daskalos@gmail.com ή 59osdaskalos@freemail.gr

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Διαμαρτυρίες για τις συγχωνεύσεις σχολείων

Αντιμέτωποι με εκπαιδευτικούς ήλθε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης που συσκέπτονταν για τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.

Ομάδα εκπαιδευτικών που αντιτίθενται στα σχέδια του υπουργείου μπήκαν στο υπουργείο, σήκωσαν πανό και φώναξαν συνθήματα κατά των συνενώσεων και του ΔΝΤ, με αποτέλεσμα την ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης.

Οι εκπαιδευτικοί μάζεψαν το πανό, μετά τις διαμαρτυρίες δημάρχων, αλλά παρέμειναν στην αίθουσα, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση.

Η ΟΛΜΕ είχε κηρύξει τετράωρη στάση εργασίας, για τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών που ήθελαν να διαδηλώσουν έξω από το υπουργείο.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επέμεινε και σήμερα ότι οι συγχωνεύσεις δεν αποσκοπούν στην περικοπή δαπανών και δεν αποτελούν πρόσταγμα της τρόικας, αλλά αντιθέτως θα γίνουν με παιδαγωγικά κριτήρια. Όπως υποστήριξε, θα αφορούν σε σχολεία με λίγους μαθητές, που βρίσκονται σε χωριά με απόσταση ελάχιστων χιλιομέτρων το ένα από το άλλο.

Η υπουργός, Άννα Διαμαντοπούλου, άφησε αιχμές για το κόστος μεταφοράς μαθητών, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν το το 2005 να ήταν 105 εκατ. ευρώ και τέσσερα χρόνια αργότερα 260 εκατ. ευρώ. Κάλεσε τους δημάρχους να ελέγξουν μία-μία περίπτωση όλες τις μεταφορές μαθητών.

Αναφορικά με τις ώρες που θα χαθούν, εξαιτίας των διαμαρτυριών, δήλωσε ότι μαθήματα τα οποία χάνονται, εκτός των νομίμων αργιών θα αναπληρωθούν και πρόσθεσε ότι περιμένει τις προτάσεις των περιφερειακών διευθυντών για τους τρόπους αναπλήρωσης.

Πηγή : Ελευθεροτυπία  Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου