59os.daskalos@gmail.com ή 59osdaskalos@freemail.gr

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Αποφάσεις της Έκτακτης Γ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Αριστοτέλης», 13/10/11.


   
  e-mail: sylaristo@gmail.com 


Κυβέρνηση, Κεφάλαιο, Ε.Ε. και ΔΝΤ εφαρμόζοντας το ΜΝΗΜΟΝΙΟ και το ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ συνεχίζουν με ακόμη πιο βάρβαρο τρόπο να υποθηκεύουν το μέλλον μας. Γκρεμίζουν κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα, καταργούν κάθε έννοια κοινωνικού κράτους, βυθίζουν στην ανεργία και στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία. Έχουν κηρύξει πόλεμο κατά των εργαζόμενων, για να μη χρεοκοπήσουν οι Τράπεζες, το ευρώ και οι Τοκογλύφοι. 
   Με απίστευτη αγριότητα η κυβέρνηση των δανειστών, της τρόικας, του κεφαλαίου συνεχίζει το βάρβαρο και προσχεδιασμένο έργο της κοινωνικής καταστροφής.
Ξεζουμίζουν αδίστακτα εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, νέους, μόνο και μόνο για να αποπληρώσουν τις τράπεζες και τους δανειστές.
Διαλύουν και τα τελευταία απομεινάρια δημόσιας παιδείας, υγείας, κοινωνικής ασφάλισης, ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία, με την επίσπευση της ψήφισης του νέου προϋπολογισμού σφαγιάζουν κι άλλο τις δημόσιες δαπάνες, εξολοθρεύουν το δημόσιο τομέα και ΔΕΚΟ, φέρνουν νέα φορομπηξία.

Αδίστακτα καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και επιβάλουν εργασιακή ζούγκλα σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα με αποχαλίνωση της εργοδοτικής τρομοκρατίας και αυθαιρεσίας, με όργιο απολύσεων, ανεξέλεγκτη μείωση και μη καταβολή μισθών, κυριαρχία της μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης, έκρηξη της ανεργίας.
Αν αυτή η πολιτική δεν ανατραπεί τώρα, η χώρα, εμείς και τα παιδιά μας θα γίνουμε οι δούλοι του 21ου αιώνα.

Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι στους δήμους, στις συγκοινωνίες βρίσκονται σε συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις, ο χώρος της εφεδρείας και των νοσοκομείων το ίδιο, τα υπουργεία σε καταλήψεις και αποχές. Αυτή την ώρα ο χώρος της εκπαίδευσης μπορεί να προσθέσει τις δικές του σοβαρές αγωνιστικές δυνάμεις ώστε να διευρυνθεί το απεργιακό μέτωπο, να μετεξελιχθεί σε γενικευμένη πολύμορφη πολιτική απεργία διαρκείας, ικανή να βάλει το πολιτικό ζήτημα της περιόδου, την πτώση της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ και κάθε επίδοξου διαχειριστή της ίδιας πολιτικής.

- Τα μέλη του Συλλόγου μας που συμμετείχαν μαζικά στην έκτακτη Γ.Σ. απαιτούν και ζητούν την άμεση σύγκληση του Δ.Σ. της ΔΟΕ προκειμένου να προκηρυχθεί πενθήμερη απεργιακή κινητοποίηση από 17 έως 21/10/11, με Γ.Σ. την τελευταία μέρα για συνέχιση του αγώνα και σε συντονισμό με τους άλλους αγωνιζόμενους κλάδους.
-Πρόταση για σύγκληση της Ολομέλειας Προέδρων το Σάββατο 22/10/11 για λήψη απόφασης σχετικά με την αγωνιστική συνέχεια του Κλάδου μας. Θεωρούμε ότι αυτή πρέπει να είναι η απάντηση απέναντι στην πολιτική της Κυβέρνησης, ΔΝΤ και Ε.Ε. που ξεθεμελιώνει κατακτήσεις δεκαετιών και ρημάζει το σχολείο και τις ζωές μας.

- Ανεξάρτητα με την απόφαση της ΔΟΕ ο σύλλογός μας θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τη 48ωρη απεργία 19 και 20 του Οκτώβρη.  Καλούμε όλα τα συνδικάτα, τους συλλόγους, τα σωματεία σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα την Τετάρτη, πρώτη μέρα της πανεργατικής απεργίας να προχωρήσουμε σε αποκλεισμό της βουλής και να μην αποχωρίσουμε από το Σύνταγμα, με στόχο να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο. Δε φεύγουμε από τους δρόμους αν δε φύγουν!

- Κηρύσσουμε τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη 18/10 από τις 8-11π.μ. και συμμετέχουμε σε συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας. Σε περίπτωση που η ΔΟΕ κηρύξει τρίωρη στάση τότε τη διευρύνουμε με απόφασή μας ώστε να μετατραπεί σε 24ωρη. 
            
          ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ!

-Έκδοση και μοίρασμα επιστολής προς τους γονείς των μαθητών μας στην οποία θα εξηγούμε τους λόγους των κινητοποιήσεών μας και θα τους καλούμε να συντονίσουμε τον αγώνα μας μιας και πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν ίδια ή και μεγαλύτερα προβλήματα. Ανοίγουμε τα σχολεία μας και οργανώνουμε συγκεντρώσεις ενημέρωσης και δράσεων με γονείς και εργαζόμενους.

- Για την καλύτερη στήριξη του Αγώνα διευρύνθηκε η Απεργιακή Επιτροπή. Κλιμάκια της Απεργιακής Επιτροπής μαζί με τα μέλη του Δ.Σ. θα επισκεφτούν τα σχολεία και θα ενημερώσουν τους/τις συναδέλφους/ισσες.  Περιφρουρούμε με αποφασιστικότητα την απεργία τις ημέρες διεξαγωγής της. Το Σαββατοκύριακο σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία του συλλόγου θα αναρτηθούν μαύρα πανό και σημαίες.
Η Επιτροπή Αγώνα καλεί όσους συναδέλφους το επιθυμούν να παραστούν στη συνεδρίαση που θα γίνει την Κυριακή 16/10/11, ώρα 12 το πρωί, στο 39ο -141ο  δημ. σχ. ,  στην οδό Αχαρνών & Τσούντα, (σταθμός ΗΣΑΠ Αγ. Ελευθέριος).
Προτείνουμε προς τους άλλους συλλόγους να ιδρύσουν απεργιακές επιτροπές και να λειτουργήσει κεντρική απεργιακή επιτροπή για τη διαχείριση του αγώνα από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες με βάση τις αποφάσεις των Γ.Σ. των συλλόγων.

- Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, θα γίνει νέα Γενική Συνέλευση, για να εκτιμήσουμε την κατάσταση, να πάρουμε αποφάσεις και να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα του αγώνα.

- Το Σάββατο 15 Οκτώβρη, στις 11 το πρωί, καλούμε όλους τους συναδέλφους να κατεβούμε στο Σύνταγμα, με τις οικογένειες και τους φίλους μας, στο πανυπαλληλικό συλλαλητήριο, (μέρα Πανευρωπαϊκής αλλά και παγκόσμιας δράσης ενάντια στις πολιτικές λιτότητας και τις περικοπές, που διοργανώνεται από όλες τις ομοσπονδίες του δημοσίου). Επίσης συμμετέχουμε στην απογευματινή Συγκέντρωση στο Σύνταγμα, στις 6.00 μ.μ.

- Συμμετοχή στην Πανελλαδική  συνέλευση των Πρωτοβάθμιων σωματείων, που θα γίνει την Κυριακή, 16/10, ώρα 11.00, στο Πολυτεχνείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου