59os.daskalos@gmail.com ή 59osdaskalos@freemail.gr

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του «ΟΧΙ»


Με πρωτοφανή λαμπρότητα εορτάστηκε φέτος ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου. Μαθητές και στρατιώτες παρέλασαν μπροστά στους γνωστούς επισήμους δείχνοντας την αποστροφή και την αντιπάθεια που αισθάνονται γι’ αυτούς. Σε άλλες περιπτώσεις οι επίσημοι ήταν ο Λαός. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη όπου ο Στρατός μας και αποχώρησε από το χώρο με μουσική και βηματισμό παρελαύνοντας μπροστά στον Ύψιστο Επίσημο που ήταν ο Λαός.  
Αρχικά, και σε αντίθεση με τα όσα έλεγαν οι εικόνες από τα πλάνα των ρεπόρτερ, καταβλήθηκε προσπάθεια να μειώσουν την ένταση και το μέγεθος του μεγάλου ΟΧΙ που βροντοφώναξε σύσσωμος ο Ελληνικός Λαός. Διέδιδαν ότι μια μικρή μόνο ομάδα ακύρωσε την παρέλαση μπροστά στους πολιτικούς και  τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τα πράγματα έδειξαν από μόνα τους, οι εικόνες άλλα έλεγαν και τελικά αναδιπλώθηκαν πολλοί πρασινωποί παπαγάλοι των ΜΜΕ.  
Χθες ο πρωθυπουργός μας Γεώργιος Τσολάκογλου (συγγνώμη Παπανδρέου) παρέδωσε στην ουσία την εθνική μας κυριαρχία  στην Τρόικα λέγοντας τα μεγάλα ΝΑΙ στην τρόικα και στους τοκογλύφους. Ανοίγοντας έτσι διάπλατα το δρόμο στη συρρίκνωση του εισοδήματος του έλληνα πολίτη. Κατεβάζοντας κι άλλο το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων.   Την ημέρα της μεγάλης Επετείου ο Λαός μας τίμησε με τον πιο ουσιαστικό τρόπο του Έλληνες εκείνους αγωνιστές που έδωσαν την ζωή τους για να μεγαλώσουμε ελεύθεροι, ανεξάρτητοι. Βροντοφώναξε ένα μεγάλο όχι στη χούντα του ΠΑΣΟΚ, στη κοινοβουλευτική δικτατορία όπως ειπώθηκε και από τα  ΜΜΕ, στους δοσίλογους και τους προδότες που δίχως τσίπα πάνω τους εμφανίζονται σε εξέδρες επισήμων. Ναι, ο Λαός ήταν εκεί. Δεν θεωρεί ότι όλα μέλι γάλα· όπως ο Πρωθυπουργός   φρόντισε να τα ωραιοποιήσει με το  διάγγελμα. Ακούγοντάς το κανείς θα νόμιζε ότι μιλούσε σε ηλίθιους.
Τέρμα πια ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ και δε μασάμε πια.
Οι  Έλληνες δεν ήταν μια μικρή ομάδα όπως ειπώθηκε από τα φερέφωνα του φασιστικού ΠΑΣΟΚ. Ήταν ένα ποτάμι λαού που έδειξε ότι το καζάνι βράζει και είναι έτοιμο  να σκάσει.   
Ακολουθούν στιγμιότυπα από τον Λαμπρός Εορτασμό  του ΟΧΙ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.




Οι διαδηλωτές παρέμειναν στην κεντρική λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ νωρίτερα κλούβες των Ματ είχαν παραταχθεί κάθετα στην Λεωφόρο και εμποδίζουν τους διαδηλωτές να πλησιάσουν τους επισήμους.


Εντωμεταξύ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουράκης, μέσω της εκπομπής του Γ. Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 κατήγγειλε επίθεση των «καταδρομέων» του ελληνικού στρατού, την ώρα που ο κόσμος προσπάθησε να εμποδίσει την πραγματοποίηση της πορείας.

Υπενθυμίζεται πως χθες είχαν πραγματοποιηθεί διαμαρτυρίες στην μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.


Χτύπησαν βουλευτή στα Τρίκαλα

Στα Τρίκαλα κάτοικοι επιτέθηκαν και χτύπησαν τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Μαγκριώτη. Κάποιοι κάτοικοι ξέφυγαν από την περιφρούρηση της αστυνομίας την ώρα που περνούσε από εκεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και του επιτέθηκαν. Επικράτησε πανικός με την αστυνομία να προσπαθεί να επιβάλει την τάξη.

H αστυνομία συνέλαβε τον δράστη της επίθεσης, ωστόσο, η μαζική παρέμβαση του κόσμου έξω από την κλούβα ανάγκασε την αστυνομία να αφήσει τον νεαρό ελεύθερο.


Αυγά στο Ηράκλειο

Αποδοκιμασίες και… αυγά στην παρέλαση στο Ηράκλειο Κρήτης, αφού ομάδα συγκεντρωμένων κατευθύνθηκε με άγριες διαθέσεις προς την εξέδρα των επισήμων, ωστόσο μια διμοιρία των ΜΑΤ τους εμπόδισε.

Στο στόχαστρο των διαμαρτυριών βρέθηκαν οι βουλευτές Ηρακλείου, κκ Μ. Στρατάκης, Μ. Κεφαλογιάννης και Μ. Σκραφνάκη.



Αποδοκιμασίες στην Αθήνα

Στην Αθήνα, με έντονες αποδοκιμασίες ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση ενώπιον της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου, στην πλατεία Συντάγματος. Στη πλατεία η ΕΛ.ΑΣ είχε πάρει δρακόντεια μέτρα και δεν επέτρεπε στους πολίτες να να στέκεται στο σημείο απέναντι από την εξέδρα των επισήμων. Οι μαθητές δύο σχολείων έστρεψαν το κεφάλι τους αρνούμενοι να χαιρετίσουν συμβολικά την υπουργό Παιδείας και τους υπόλοιπους επίσημους, ενώ οι μαθητές ενός σχολείου σήκωσαν το χέρι τους σε σχήμα γροθιάς τυλιγμένη σε μαύρο περιβραχιόνιο.


Οι μουσικοί της μπάντας του Δήμου Αθηναίων αποφάσισαν να κρεμάσουν μαύρες κορδέλες στα όργανά τους, ενώ ένταση δημιουργήθηκε έξω από το ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρετανία", όταν ομάδα πολιτών ανήρτησε πανό και άρχισε να φωνάζει συνθήματα κατά της οικονομικής πολιτικής.

Απειλές από τον Δήμαρχο

Ένας μουσικός της μπάντας των Αθηνών προχώρησε σε καταγγελία κατά του Δημάρχουν Αθηνών, καθώς, όπως ισχυρίζεται, τους απείλησε πως αν φορέσουν μαύρο περιβραχιόνιο θα τους πάει στο πειθαρχικό, προκειμένου να απολυθούν.

Κυνηγητό στην Καλαμάτα

Επεισόδια, διαμαρτυρίες και συγκρούσεις πολιτών με τις δυνάμεις καταστολής και στην πόλη της Καλαμάτας. Με την ολοκλήρωση της μαθητικής παρέλασης και πριν αρχίσει η παρέλαση των προσκόπων, άλλων συλλόγων, οργανώσεων και του στρατού, δύο ομάδες διαδηλωτών περικύκλωσαν την εξέδρα των επισήμων. Οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να εκτοξεύουν τομάτες κι αυγά, ενώ ήρθαν ακόμα και στα χέρια.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας παρενέβησαν ενώ εκατοντάδες πολίτες επιτέθηκαν προς την εξέδρα των επισήμων. Η αστυνομία φυγάδευσε κυριολεκτικά τους παρευρισκόμενους.

Ανάμεσα στους επισήμους ήταν ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας Γιώργος Κατριβάνος, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.

1 σχόλιο:

  1. Αν και μου φαίνεται άσκοπο να απευθύνεσαι σε Ταλιμπάν που νομίζουν ότι έχουν την αλήθεια στο τσεπάκι και μοναδικό καθήκον να την επιβάλλουν, θα θυμίσω τη ρήση του Άρθουρ Καίσλερ:
    Ο αναμορφωτής έχει την τάση να ξεχνάει ότι το μίσος, ακόμα και του αντικειμενικά μισητού δεν μπορεί να δημιουργήσει ευτυχισμένες κοινωνίες.
    Ανεγκέφαλοι, όσοι δεν έχουν την ίδια με σας άποψη, δεν είναι αναγκαστικά αστοί ή προδότες. Μην γυρνάτε την κοινωνία σε εμφυλιοπολεμικές εποχές.
    Μάλλον σε τοίχο απευθύνομαι...
    Στέλιος Κερασίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή