59os.daskalos@gmail.com ή 59osdaskalos@freemail.gr

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Ελεύθερος αφέθηκε ο Πέτρος Καπετανόπουλος.

Ελεύθερος αφέθηκε ο Πέτρος Καπετανόπουλος με απόφαση του ανακριτή ύστερα από τις εκδικητικές διώξεις που του άσκησαν αστυνομικοί, επειδή διαμαρτυρήθηκε για συλληφθέντα που κακοποιούνταν απάνθρωπα και βάναυσα από αυτούς.

Υπενθυμίζουμε ότι : Ο Πέτρος Καπετανόπουλος το Σάββατο 21 Ιουλίου, ακούγοντας φασαρία στο πάρκο απέναντι απ’ το σπίτι του, κατεβαίνει να δει τι συμβαίνει. Ένα περιπολικό είναι σταματημένο, ένας άνθρωπος ριγμένος στο οδόστρωμα και ένας αστυνομικός τον πατά στην
κοιλιά. Όταν ρώτησε «ρε παιδιά, γιατί τον πατάτε τον άνθρωπο;», ο αστυνομικός τράβηξε το πόδι αμέσως και απάντησε «δεν τον πατάω». Την ίδια στιγμή ωστόσο πλησίασε συνάδελφός του, φωνάζοντας «δεν ήταν αυτό πάτημα, αυτό είναι» και έριξε με όλη του τη δύναμη μια κλωτσιά στον ήδη πεσμένο συλληφθέντα.

Η αυτονόητη ενέργεια για κάθε ενεργό πολίτη που σέβεται και υπερασπίζεται τα ανθρώπινα και νομικά κατοχυρωμένα δικαιώματα όπως ο Πέτρος Καπετανόπουλος είχε σαν αποτέλεσμα να εξοργίσουν τους παραβατικούς αστυνομικούς , να τον συλλάβουν και να του φορτώσουν τις κατηγόριες «αντίσταση κατά της αρχής», «απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένου», «ψευδής ανωμοτί κατάθεση».

Στην εποχή της ολοκληρωτικής επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων Ελλήνων και μεταναστών από την Τρόικα και τις κυβέρνησεις ακόμα και η επίκληση για το σεβασμό και την εφαρμογή συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τελεί υπό διωγμό. Ο Πέτρος Καπετανόπουλος θεώρησε καθήκον και δικαίωμά του να καταγγείλει τον ωμό και βίαιο ξυλοδαρμό του συλληφθέντα από τα αστυνομικά όργανα, τα οποία λειτούργησαν ενάντια σε οποιαδήποτε έννοια σεβασμού ανθρώπινων δικαιωμάτων. Η υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ωστόσο θεωρήθηκε από την αστυνομία «ποινικό αδίκημα»!

Στα δικαστήρια σήμερα παραβρέθηκε να του συμπαρασταθεί πλήθος αγωνιστών από όλους τους χώρους του κινήματος, ενώ κάθε μέρα καταφθάνουν ψηφίσματα από σωματεία και άλλες συλλογικότητες που απαιτούν την απόσυρση των κατηγοριών και υπόσχονται συνεχή αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση του.

Για να μην περάσουν τα σχέδια των κυβερνήσεων και του κράτους για την φασιστικοποίηση και την υποταγή της κοινωνίας στις βάρβαρες πολιτικές που αποφασίζουν και εφαρμόζουν, έχουμε χρέος να αντιδρούμε όπως ο αγωνιστής εργαζόμενος Πέτρος Καπετανόπουλος.

Η υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι καθήκον και δεν θα επιτρέψουμε πoτέ σε κανένα αστυνομικό να το θεωρεί ποινικό αδίκημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου