59os.daskalos@gmail.com ή 59osdaskalos@freemail.gr

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

"Μαγειρεύουν" τα νέα μέτρα

Στις έξι το απόγευμα συναντώνται εκ νέου οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί οι οποίοι στηρίζουν την κυβέρνηση, παραμένει ωστόσο αμφίβολο αν καταλήξουν στο σύνολο των περικοπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσει και νέα συνάντησή τους και για το λόγο αυτό έχει παρατείνει η τρόικα την παραμονή της στην Αθήνα.

Νωρίτερα σήμερα συναντήθηκαν στη Βουλή οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης καθώς, εκτός του ότι επιθυμούν επικοινωνιακά να περάσουν το μήνυμα μιας κάποιας «διαφοροποίησης», εξετάζουν και το μεγάλο κόστος που θα έχουν τυχόν νέες περικοπές.

Θεωρητικά πάντως οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης συμφώνησαν σε
μία κοινή στάση, συμφωνώντας σε βασικά σημεία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα εισηγηθούν εφαρμογή του προγράμματος σε δύο φάσεις.

Αρχικά να προχωρήσουν οι αλλαγές που θα έχουν μικρό σχετικά κόστος στους εργαζόμενους, δηλαδή οι διαρθρωτικές αλλαγές, οι αποκρατικοποιήσεις και η μείωση του κράτους, ώστε να κερδίσουν χρόνο.

Προτείνουν επίσης – σύμφωνα με πληροφορίες – στη δεύτερη (2014 – 2016), να γίνει η διαπραγμάτευση για τα μέτρα που αφορούν σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων που μπορεί να υπάρχουν τότε στην οικονομία, ίσως και μετά από μία επιμήκυνση του προγράμματος

Επίσης, κατέληξαν ότι το μείζον ζήτημα είναι αυτό της επιμήκυνσης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής, μέχρι το τέλος του 2016, το οποίο θα πρέπει να τεθεί στο υψηλότερο δυνατό πολιτικό επίπεδο.

Η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου είναι προγραμματισμένη για τις 18:00.

«Μέσα σε ένα μήνα έχουν γίνει πράγματα. Η αξιοπιστία επανέρχεται με συγκεκριμένες κινήσεις, οι οποίες γίνονται», ανέφερε σήμερα μιλώντας στον ANT1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

«Μέχρι τον Σεπτέμβριο πρέπει να έχουμε αλλάξει το σκηνικό» και προς αυτή την κατεύθυνση «γίνεται μια εργώδης προσπάθεια σε όλους τους τομείς», όχι μόνο στο θέμα των μέτρων, αλλά και στις αποκρατικοποιήσεις και στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών, πρόσθεσε.

Ο κ. Κεδίκογλου παραδέχθηκε ότι «η ελληνική κοινωνία και η οικονομία έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες», τόνισε ωστόσο ότι η κυβέρνηση βάζει έναν πάτο και αρχίζει να συμμαζεύει «το μαγαζί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου