59os.daskalos@gmail.com ή 59osdaskalos@freemail.gr

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Η χειρότερη σχολική χρονιά των τελευταίων 35 χρόνων


Η δυσκολότερη σχολική χρονιά από τη μεταπολίτευση θα είναι φέτος ομολογεί η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου αναγνωρίζοντας τις επιπτώσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία από τα κενά σε διδακτικό προσωπικό που ανέρχονται σε 11-12 χιλιάδες.

Από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση φεύγουν 3.930 δάσκαλοι έναντι 1.745 πέρυσι και από τη δευτεροβάθμια 7.520 καθηγητές έναντι 2.726 πέρυσι καθώς ο νέος ασφαλιστικός νόμος προκάλεσε κύμα συνταξιοδοτήσεων. Ταυτόχρονα οι περικοπές περιορίζουν σε 7 χιλιάδες τους αναπληρωτές που θα προσληφθούν φέτος, όταν τα τελευταία χρόνια προσλαμβάνονταν 12 - 15 χιλιάδες ετησίως, ενώ οι περισσότεροι φτάνουν στα σχολεία τα Χριστούγεννα. Φέτος θα προσληφθούν μόλις 2.825 νέοι εκπαιδευτικοί και θα επιχειρηθεί να επιστρέψουν στα σχολεία 5.000 αποσπασμένοι.

Προβλέποντας ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις καθηγητών και μαθητών για την απειλούμενη υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου η κ. Διαμαντοπούλου εντέλλεται τους διευθυντές εκπαίδευσης να εφαρμόσουν "προληπτική και έγκαιρη αντιμετώπιση του φαινομένου των καταλήψεων" και να προχωρήσουν σε "διοικητικό και πειθαρχικό έλεγχο της διδακτικής μονάδας".

Μπορεί να μην υπάρχουν καθηγητές στα σχολεία, αλλά θα μπαινοβγαίνουν εισαγγελείς και αστυφύλακες εάν εφαρμοσθούν απαρεγκλίτως οι οδηγίες της κ. Διαμαντοπούλου.

Πηγή:www.avgi.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου