59os.daskalos@gmail.com ή 59osdaskalos@freemail.gr

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Πληθαίνουν τα «λουκέτα»


«Λουκέτο» έχει βάλει ένα στα τέσσερα καταστήματα στην οδό Σταδίου, ενώ ανάλογη είναι η κατάσταση στην οδό Πανεπιστημίου, όπου τα κλειστά καταστήματα ανέρχονται σε 20% επί του συνόλου των εμπορικών επιχειρήσεων. Η εικόνα ερήμωσης μεγάλων εμπορικών δρόμων συναντάται όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε περιφερειακές αγορές των προαστίων.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει έρευνα που η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), σύμφωνα με την οποία σε σύνολο 3.421 καταστημάτων σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, του Κολωνακίου, του Αμαρουσίου, της Νέας Ιωνίας, της Κηφισιάς, του Χαλανδρίου, της Καλλιθέας και του Πειραιά, έχουν κλείσει 505 καταστήματα, ποσοστό δηλαδή 14,8%.

Συνολικά στο κέντρο της Αθήνας τα κλειστά καταστήματα ανέρχονται σε 215 επί συνόλου 1.252, σε ποσοστό δηλαδή 17,2%, ενώ η κατάσταση είναι παρόμοια και σε παραδοσιακές περιφερειακές αγορές. Ειδικότερα, στο Μαρούσι, σε σύνολο τριών εμπορικών δρόμων, σχεδόν το 16% των επιχειρήσεων είναι κλειστές.

Στη Ν. Ιωνία και συγκεκριμένα στη λεωφόρο Ηρακλείου τα κλειστά καταστήματα ανέρχονται σε 14% του συνόλου. Στην Κηφισιά έχει κλείσει το 12% των καταστημάτων, στο Χαλάνδρι το 16%, στην Καλλιθέα το 13% και στον Πειραιά το 11%.

Πηγή: www.kathmerini.gr

Σχόλιο του blog:  Ήταν βέβαιο ότι κάπου εκεί θα κατέληγε η κατάσταση. Μειώνοντας τα χρήματα που έχει ο Έλληνας στην τσέπη του απλά θα μειωθεί ο τζίρος στην αγορά. Κατά συνέπεια και οιφόροι που εισπράτει το κράτος. Επίσης μειώνοντας το τζίρο αυξάνεις τις πιθανότητες κατά πολύ να κλείσει η επιχείρηση ή να κάνει απολύσεις. Οι απολυμένοι μη έχοντας χρήματα δεν καταναλώνουν... και πάει λέγοντας. Έτσι με τα μέτρα της παρούσας κυβέρνησης οδεύουμε στον κατήφορο. Ε και αναρωτιέται κανείς, τι στα κομμάτια, τόσο ηλίθιοι είναι; Δεν το γνωρίζανε; Το γνωρίζανε! Απλά θέλουν να καταστρέψουν την Ελλάδα. Απλά δεν το λένε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου