59os.daskalos@gmail.com ή 59osdaskalos@freemail.gr

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Οργή ΣΥΡΙΖΑ για την «τρόικα»


«Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου όχι μόνο έχει υποκατασταθεί αλλά και έχει παραδώσει πλήρως την εξουσία στους ελεγκτές της Ε.Ε.- ΕΚΤ- ΔΝΤ, ακυρώνοντας κάθε ίχνος λαϊκής κυριαρχίας και λαϊκής βούλησης σ΄ αυτή τη χώρα». Αυτό δήλωσε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σχολιάζοντας σειρά συνεντεύξεων που παραχώρησαν τα μέλη της «τρόικα» στον ελληνικό Τύπο.

«Οι αλλεπάλληλες εφ΄ όλης της ύλης συνεντεύξεις των επικεφαλής της «τρόικα» στις εφημερίδες του Σαββατοκύριακου συγκροτούν μια συνεκτική επικοινωνιακή πολιτική και έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι είναι η «τρόικα», πλέον, η οποία αποφασίζει και κατευθύνει τις τύχες της χώρες, σε έναν απολύτως καταστροφικό και αδιέξοδο δρόμο», συμπλήρωσε ο κ. Λαφαζάνης.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε τα βέλη του στον επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ελλάδα και την Ε.Ε., Paul Tomsen. «Ο Paul Tomsen, ως απόλυτος υπερυπουργός και εν λευκώ διαχειριστής των οικονομικών εξελίξεων, δίνει εντολή για συγχωνεύσεις στον τραπεζικό τομέα, με κεντρικό το ρόλο του ξένου χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Ζητά στην ουσία την ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας και ομολογεί ότι η “τρόικα” αποφάσισε το νέο «δώρο» των 25 δισ. ευρώ στις τράπεζες», είπε.

«Η “τρόικα” με τη συνενοχή της κυβέρνησης προδιαγράφει ένα μέλλον “μπανανίας” του χρηματιστικού κεφαλαίου για την ελληνική οικονομία, η οποία, χωρίς παραγωγικό ιστό, τεχνολογικό υπόβαθρο και εκπαιδευτικές υποδομές, θα είναι μια οικονομία χωρίς σήμερα και κυρίως χωρίς αύριο», ανέφερε – μεταξύ άλλων – ο Π. Λαφαζάνης.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Αυγούστου 2010, 17:20

Πηγή : www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου