59os.daskalos@gmail.com ή 59osdaskalos@freemail.gr

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Ποιος φταίει;


Καλημέρα σε όλους.

Ακούγονται πολλά, από πολλούς ψιττακούς και τους ανήθικους πολιτικούς τον τελευταίο καιρό.

Ωραίο το ερώτημα που τίθεται: Ποιος έφαγε τον παρά;

Αν δούμε το βιογραφικό του μάνατζερ της οικονομίας Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο site της βουλής θα δούμε ότι αυτό το strong boy ήταν κάποτε οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού της Χρυσής Εποχής του Χρηματιστηρίου. Και ο τότε Πρωθυπουργός έβγαινε στην τηλεόραση το καλοκαίρι και έλεγε «Το χρηματιστήριο πάει καλά, η οικονομία πάει καλά».

Τη θυμάμαι καλά αυτή τη φράση. Το σλόγκαν.

Κι έτσι οι Έλληνες ήταν αραχτοί στις παραλίες με το κινητό και τις σομόν εφημερίδες στο χέρι. Κάποιοι όμως αετομάτηδες έπαιξαν τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων στην πράσινη τσόχα του χρηματιστηρίου. Κι όταν βαρέσαμε κανόνι, μαζί με τους ταλαίπωρους αφελείς Έλληνες, εγκλωβίστηκαν  και τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων. Αυτοί που τα παίξανε έβγαλαν τα δικά τους και τα κέρδη τους φυσικά και άφησαν τα χρήματα των ταμείων για να κρατάνε του δείκτες ψηλά και να μπορούν να αποσύρουν τα δικά τους. Κι έτσι άδειασαν όλα τα αποθεματικά που ήταν το στέρημα του Ελληνικού λαού. 

Κι ύστερα ήρθε η εποχή του Χοντρού και της στουμφοπαρέας και από το χρηματιστήριο περάσαμε σε ξένους επενδυτές απατεώνες. Ευρωπαίους και βάλε. Κι έτσι η οικονομία βούλιαξε παρακάτω.

Μέσα στο Διάστημα από την εποχή του γκαντέμη, του λαδέμπορα και του χοντρού καταβλήθηκαν προσπάθειες να αποβιομηχανοποιηθεί η χώρα με τη δικαιολογία του φτηνού κόστους τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο τραγικά. Έπαιρναν Επιδοτήσεις οι βιοτέχνες και βιομήχανοι γιατί; Για να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό, με τις ευλογίες της εκάστοτε κυβέρνησης φυσικά. Αφού είδαν ότι η παράνομη εισαγωγή των μεταναστών και το κράτημά τους ως παράνομους δεν επηρέασε όσο ήθελαν το ημερομίσθιο του Έλληνα.

Επί πρωθυπουργίας του λαδέμπορα παραχωρήθηκαν πολλά κεκτημένα της ελληνικής  υπαίθρου. Η παραγωγή στην Ελλάδα έμοιαζε να απαγορεύεται μέρα με την ημέρα. Βασιλεύει το εμπόριο  της διατροφής και η μονοπωλιακή τακτική σε όλους τους τομείς. Με έναν Κίμ@να Κουλ@ύρη τότε  να το παίζει λαϊκιστής υπουργός της πατάτας, ενώ ο ίδιος εξέδιδε απαλλακτικές υπουργικές αποφάσεις σε απατεώνες.  Οι εγκλωβισμένοι στη πρωτεύουσα πλησιάζουν το μισό πληθυσμό της Ελλάδας. Έτσι ελέγχονται καλύτερα. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι να πεινάνε, να εγκαταλείπουν την ύπαιθρο. Η Αθήνα να ασφυκτιά και να μαραζώνει ενώ οι έμποροι και λωποδύτες να οργιάζουν.   

Οι μετανάστες παίρνουν το πράσινο φως από την ελληνική κυβέρνηση ότι θα έχουν και ιθαγένεια, ταυτότητα, πράσινη κάρτα και παραμονή. Οι Αλβανοί που ήταν το κόκκινο πανί ενσωματώνονται στα γρανάζια της οικονομίας και πλέον απαιτούν ίσα δικαιώματα. Αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει μηχανή μείωσης άλλο του εισοδήματος του Έλληνα και του ξεπεσμού του βιοτικού του επιπέδου, αλλά πρέπει να φέρουμε καινούργιους με διαφορετική κουλτούρα, ώστε να μείνουν παράνομοι και να μην μπορούν να ενσωματωθούν εύκολα στην Ελληνική κοινωνία.

Κι ενώ ο μέσος Έλληνας στρέφει την προσοχή του στους ξένους και αισθάνεται ότι απειλείται από αυτούς, η ρεμούλα στα ψηλά σαλόνια της πολιτικής συνεχίζεται. «Βατοπαίδια», όπως μερικοί «ανορθόγραφοι» ψιττακοί γράφουν εσκεμμένα  στο γυαλί, υποβρύχια που μπατάρουν, προγράμματα «ανάπτυξης», Ολυμπιακούς αγώνες … Από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις.  Αυτές οι πολιτικές συμμορίες  μας καταχρέωσαν με τις μίζες για τα δημόσια έργα, τις μίζες με τους εξοπλισμούς, τη Si@mens και πόσες άλλες Si@mens υπάρχουν ακόμα που δεν γνωρίζουμε!

Βέβαια ο κόσμος δεν το καταλαβαίνει γιατί τους γίνεται ακατάπαυστα ψυχολογικός πόλεμος. Η TV με τα επιτελεία τόσο των καναλιών όσο και με τα συνεργαζόμενα κρατικά και  κομματικά επιτελεία με καλοπληρωμένους ειδικούς στις ψυχολογικές επιχειρήσεις δεν αφήνουν τον κόσμο να σηκώσει κεφάλι. Περάσαμε ένα χειμώνα μέσα σε μια τρομακτική προπαγάνδα με το ιό της γρίπης των γουρουνιών που μας κυβερνάνε. Ακούσατε κανένα σχόλιο στην τηλεόραση με το τι βγάλανε οι φαρμακοβιομηχανίες στην επιχείρηση «γρίπη των χοίρων»; Όχι. ήταν μια επιχείρηση που είχε πολλαπλά κέρδη. Φαρμακοβιομηχανίες, μίζες… και προπαντός επιβουλή του άγχους στον Ελληνικό λαό. Στα σχολεία μέχρι τις 14 Ιουνίου 2010 συμπληρώνανε «Γριπολόγια». Μετά είχαμε την καταστροφή του 2012. Κι αφού μας γέμισαν με άγχος μας πλασάρανε την οικονομική κρίση στη μάπα.  Και βάλε υψηλόμισθους δημόσιους υπάλληλους! Κι έβγαιναν τα παπαγαλάκια των οικονομικών αναλύσεων και δίνανε παραδείγματα της τάξης των 3000 €. Και αναρωτιόταν ο απλός Έλληνας. Μα γιατί να παίρνουν τόσα; Αφού η κόρη μου που μόλις διορίστηκε με μέσο και έχει και πτυχία δεν παίρνει ούτε 1000 €; Και έδινε κι έπαιρνε ο πόλεμος με εξιλαστήριο  θύμα αυτή τη φορά τους δημόσιους υπαλλήλους. Και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που είχαν φάει την καραμέλα· ήταν σύμφωνοι. Μέχρι να φάνε  το αγγούρι. Και τότε άρχισαν να ξυπνάνε αλλά ήταν πολύ αργά. Με το κακό να επιβάλλεται από έξω και όχι από τους δικούς μας «αγίους βουλευτές», ο Έλληνας μοιάζει απλά να έχει χάσει τη μπάλα. Κι αυτό γιατί ο πόλεμος που του κάνανε είναι πολύ σκληρός. Θα μπορούσαμε να τον παρομοιάσουμε με το άμαχο πληθυσμό της Γάζας. Τον χτυπάνε κι αυτό μόνο ουρλιάζει και κλαίει. Τίποτα δεν κάνει να αλλάξει τα πράγματα. 

 Και τώρα που συνήθισε κώλος μας σε πιο μεγάλα αγγούρια, κάνουμε σαν τ’ αγοράκια της Συγγρού. Κι ο μέσος Έλληνας δεν το κόβει το χούι. Περιμένει να διορίσει το παιδί του στο δημόσιο,  να δει την σειρά που κάνει τους Τούρκους πιο φιλικούς απέναντί μας.

Δε νομίζω ότι πρέπει άλλο να αναρωτιόμαστε για το ποιος φταίει αλλά το τι θα κάνουμε να αλλάξουμε τα πράγματα και να βρούμε φόρμουλες να τιμωρήσουμε τους κλέφτες. Όχι! Από  τους πολιτικούς τους κλέφτες μην περιμένετε. Αυτοί το μόνο που κάνουν είναι ρεμούλες, παχιά λόγια στην τηλεόραση και βαρύγδουπες ομιλίες στα έδρανα που έχουν στο λημέρι τους.

Αν δεν ξυπνήσουμε θα πεθάνουμε μέσα στον ύπνο μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου