59os.daskalos@gmail.com ή 59osdaskalos@freemail.gr

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Μαθητές τα « έψαλλαν» στην Διαμαντοπούλου σε σχολική εκδήλωση


Σε δύσκολη θέση ήρθε η υπουργός Παιδείας, Α. Διαμαντοπούλου, μιλώντας σε μαθητική εκδήλωση για το «ασφαλές Διαδίκτυο». Τρεις μαθητές δε δίστασαν να απευθύνουν «επιθετικά» ερωτήματα στην υπουργό, που δεν είχαν να κάνουμε με το θέμα της εκδήλωσης.

Συγκεκριμένα, μόλις ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου, Μ. Κοντογιάννης, ολοκλήρωσε την ομιλία του και προσκάλεσε την υπουργό Παιδείας να έρθει στο βήμα, εκτός από τα χειροκροτήματα, ακούστηκαν και οι φωνές τριών παιδιών από ομάδα που εκπροσωπούσε το
Λύκειο Πετρούπολης.

«Κυρία υπουργέ, το παιδί σας πήγε σε ιδιωτικό ή σε δημόσιο σχολείο;», «του χρόνου θα έχουμε βιβλία;» «θα κάνετε συσσίτια στα σχολεία;» ήταν μερικές από τις ερωτήσεις των μαθητών για να απαντήσει η Α. Διαμαντοπούλου: «Κρύβεστε πίσω από μια ομάδα για να επιτεθείτε σε έναν άνθρωπο».

Στη συνέχεια η υπουργός υπενθύμισε σχετικά με το θέμα των βιβλίων ότι έχει ζητήσει προσωπικά συγνώμη, ενώ αναφέρθηκε ακόμη μια φορά στις κινήσεις που έγιναν μέχρι σήμερα για το θέμα της εκτύπωσης των σχολικών βιβλίων.

Παράλληλα, για τα συσσίτια τόνισε πως δεν γίνεται να προσφέρει το υπουργείο Παιδείας ένα πλήρες γεύμα καθημερινά σε ένα εκατομμύριο τετρακόσιες χιλιάδες μαθητές, ωστόσο, δεσμεύθηκε πως όπου υπάρχει πρόβλημα με διακριτικό τρόπο θα παρεμβαίνει μαζί με τις τοπικές αρχές.

Τέλος, κάλεσε όποιον μαθητή θέλει να την επισκεφθεί στο γραφείο της για να της θέσει τους προβληματισμούς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου