59os.daskalos@gmail.com ή 59osdaskalos@freemail.gr

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Γενική απεργία από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ


«Πρώτος απεργιακός σταθμός ενός νέου αγώνα», είναι για ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ η σημερινή 24ωρη γενική απεργία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, «ο αγώνας θα κλιμακωθεί και θα ενταθεί ενάντια στη νέα δανειακή σύμβαση της Συγκυβέρνησης και της Τρόικα, που οδηγεί το λαό στην καταστροφή».

«Αυτό που γίνεται δεν αποτελεί διαπραγμάτευση. Αυτά που ζητάει η τρόικα είναι το
χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Πρόκειται για έναν ωμό κυνικό εκβιασμό εναντίων ενός ολόκληρου λαού», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος. «Τον απειλούν», πρόσθεσε, «με πτώχευση είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο».

Όπως είπε, «πρέπει να καταλάβουν όλοι οι Έλληνες πολίτες ότι ο 13ος και 14ος μισθός είναι το χρυσό περιτύλιγμα», καθώς «αυτό που θέλουν είναι να καταργήσουν όλο το εργατικό δίκαιο και να κόψουν τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα 20% έως 30% από αυτά που έχουν ήδη κοπεί».

Στη σημερινή απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, οι μηχανικοί ( ΤΕΕ ), οι δάσκαλοι ΔΟΕ και οι καθηγητές ΟΛΜΕ , καθώς και η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας ( ΟΤΟΕ ).

Τα τρία μέσα σταθερής τροχιάς, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ, θα κινηθούν μόνον από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, ενώ με ολιγόωρες στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν στην αυριανή απεργία οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Ειδικότερα, τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ τα τρόλεϊ θα κινηθούν κανονικά από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν όλο το 24ωρο αύριο, τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός, ενώ λόγω της απεργίας οι συρμοί του Μετρό στη γραμμή Αιγάλεω- Αεροδρόμιο, θα τερματίζουν στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

Δηλώσεις Κορκίδη

«Νιώθουμε ηττημένοι, ως κοινωνικοί εταίροι, αφού οι κόκκινες γραμμές κατέληξαν... κόκκινες κορδέλες. Η μείωση του κατώτατου μισθού ισοδυναμεί με κούρεμα 13ου και 14ου μισθού, ενώ κρύβει παγίδες για το σύνολο των αμοιβών του ιδιωτικού τομέα».

Η δήλωση ανήκει στον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Β. Κορκίδη, που υπενθυμίζει ότι οι κοινωνικοί εταίροι παραμένουν σταθεροί στις θέσεις τους για διατήρηση του κατώτατου μισθού, όπως έχει συμφωνηθεί στην ΕΓΣΣΕ, στη διατήρηση του θεσμού των κλαδικών συμβάσεων, του 13ου και 14ου μισθού και στην αξιοπρεπή διαβίωση των παλιότερων γενεών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου