59os.daskalos@gmail.com ή 59osdaskalos@freemail.gr

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Ψήφισμα για τα ερωτηματολόγια


Κορυδαλλός,23-04-2012
ΘΕΜΑ: Πιλοτική εφαρμογή των νέων προγραμμάτων σπουδών για το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Στις 25/4 τα «πιλοτικά σχολεία» είναι υποχρεωμένα να αποστείλουν στο Υπουργείο συμπληρωμένα τα ερωτηματολόγια αξιολόγησης, ενώ ήδη πιο πριν έχουν δεχθεί αλλεπάλληλες επισκέψεις προωθητών (sic) – αξιολογητών στα σχολεία.

Η διαδικασία συμπλήρωσης των εντύπων αξιολόγησης αποτελεί τον προπομπό της αξιολόγησης που έρχεται στο επόμενο διάστημα σε όλα τα σχολεία και συνδέεται με απολύσεις των εκπαιδευτικών.
Στα σχολεία αυτά, επιβλήθηκε η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα αλλά και σε επιμορφωτικές συναντήσεις Σαββατοκύριακα . Ουδέποτε ρωτήθηκαν, όπως προβλέπονταν και ουδέποτε συμφώνησαν τόσο στο πρόγραμμα όσο και στο «νέο σχολείο» που καλούνται να υπηρετήσουν.

Το ΔΣ του συλλόγου καλεί:
- τους συναδέλφους των πιλοτικών σχολείων να μη συμπληρώσουν κανένα ερωτηματολόγιο αξιολόγησης
- το ΔΣ της ΔΟΕ σε συνάντηση για τα πιλοτικά σχολεία, σε συντονισμό με άλλους συλλόγους
- τη ΔΟΕ να τοποθετηθεί στο θέμα πιλοτικών σχολείων σεβόμενη τις αποφάσεις, τις δράσεις και τις απόψεις των μάχιμων συναδέλφων
- τη ΔΟΕ να συμπεριλάβει το θέμα του Νέου σχολείου και των πιλοτικών στα θέματα της ημερήσιας διάταξης της Γ.Σ του Ιουνίου
- καλεί τους συλλόγους εκπαιδευτικών και τους συλλόγους διδασκόντων να πάρουν ανάλογες αποφάσεις
Το ΔΣ του συλλόγου καλεί και καλύπτει συνδικαλιστικά, όλους τους συναδέλφους να μην συμπληρώσουν κανένα ερωτηματολόγιο και φόρμα που αφορούν τη λειτουργία του προγράμματος των πιλοτικών σχολείων και να μη συμμετέχουν σε καμία διαδικασία αξιολόγησης.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αρβανίτης Βασίλης
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Καπλάνη Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου