59os.daskalos@gmail.com ή 59osdaskalos@freemail.gr

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Αξιολόγηση στα πιλοτικά σχολεία νέων αναλυτικών προγραμμάτων



ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Π.Ε. "Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ" 

2ο ΓΡΑΦΕΙΟ Π.Ε. ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ - ΚΟΡΩΠΙ
fax : 2299084756
www.syllogosksotiriou.gr


 ΑΠ: 28                   
Κορωπί 5/4/2012
 ΠΡΟΣ : σχολικούς, συμβούλους, Δ/νση ΠΕ     Αν. Αττικής, ΔΟΕ, Συλλόγους, τα μέλη
  
ΘΕΜΑ : Αξιολόγηση στα πιλοτικά σχολεία νέων αναλυτικών προγραμμάτων


Με βάση το γεγονός ότι έχουν αρχίσει να αποστέλλονται στα πιλοτικά σχολεία νέων αναλυτικών προγραμμάτων τα έντυπα – ερωτηματολόγια για τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, το ΔΣ του συλλόγου αποφάσισε τα εξής :

Στα σχολεία αυτά, επιβλήθηκε η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Ουδέποτε ρωτήθηκαν, όπως προβλέπονταν και ουδέποτε συμφώνησαν τόσο στο πρόγραμμα όσο και στο «νέο σχολείο» που καλούνται να υπηρετήσουν.

Σε μια περίοδο που η βάρβαρη επίθεση στο εισόδημα, τα δικαιώματα και τη ζωή όλων και των εκπαιδευτικών εντείνεται, καλούνται οι συνάδελφοι να δουλέψουν πρόσθετα, για να καλύψουν τη γραφειοκρατία και όχι την ουσία της εκπαιδευτικής πράξης με τους μαθητές τους.

Η διαδικασία συμπλήρωσης αυτών των εντύπων θέλει να εμπεδώσει την διαδικασία αξιολόγησης για το σχολείο και τους εκπαιδευτικούς και να αποτελέσει τον προπομπό για την επιβολή της αξιολόγησης σε όλα τα σχολεία, η οποία συνδέεται με τις απολύσεις και τη χειραγώγηση των εκπαιδευτικών.
Το ΔΣ του συλλόγου καλεί και καλύπτει συνδικαλιστικά, όλους τους συναδέλφους να μην συμπληρώσουν κανένα ερωτηματολόγιο και φόρμα που αφορούν τη λειτουργία του προγράμματος των πιλοτικών σχολείων και να μη συμμετέχουν σε καμία διαδικασία αξιολόγησης.
Καλεί τους συλλόγους διδασκόντων να πάρουν ανάλογες αποφάσεις.
                                                       Ο πρόεδρος

          
                                                Τουλγαρίδης Κώστας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου