59os.daskalos@gmail.com ή 59osdaskalos@freemail.gr

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Να τι είπε η Υπουργός για τα πειθαρχικά




Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις ποινές που επιβάλλονται σε εκπαιδευτικούς από Πειθαρχικά Συμβούλια, η Υπουργός απάντησε:

Ως μητέρα, ως άνθρωπος και ως Υπουργός, έχω επανειλημμένα εξοργιστεί και πραγματικά απογοητευτεί από τις αποφάσεις πειθαρχικών οργάνων. Αυτό το διάστημα των 10 μηνών έχω επιστρέψει πάνω από 50 αποφάσεις, έχω παραπέμψει πάνω από 50 αποφάσεις σε ανώτερα πειθαρχικά ή στην Αρχή για την Επιθεώρηση των Δημοσίων Υπηρεσιών, γιατί δυστυχώς σε αρκετά αδικήματα - κάποια από αυτά πραγματικά εξωφρενικά και για να τα περιγράψει κανείς - οι ποινές ήταν απογοητευτικές για το κύρος και την ευθύνη που έχουν τα πειθαρχικά όργανα.

Έχω πει - γιατί είμαι σε επαφή και το έχω συζητήσει και με τον Συνήγορο του Πολίτη - ότι κάποια στιγμή αυτά θα πρέπει να ανακοινωθούν, δηλαδή να δοθούν και στη δημοσιότητα, όχι τα ονόματα, αλλά τα πταίσματα και οι ποινές, γιατί πραγματικά τα πειθαρχικά όργανα πρέπει να καταλάβουν ότι ελέγχονται από την κοινωνία για τις αποφάσεις που παίρνουν.

Σχόλιο του bloger:
Δηλαδή κυρία Υπουργέ να ανακοινώνονται μόνο τα πταίσματα ή τα αδικήματα. Κι από ό,τι λέει η εμπειρία όλων πάνω στην πολιτική της εκπαίδευσης· με αυτόν τον τρόπο θα μπορούμε εύκολα να γενικεύουμε και να βάλουμε εναντίον των εκπαιδευτικών με γενικόλογες κατηγορίες διαμορφώνοντας έτσι την κοινή γνώμη ενάντια στους εκπαιδευτικούς. Έτσι θα έχετε και σύμμαχο τη λαϊκή κατακραυγή. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρετε να καλύψετε άλλα στραβά που προέρχονται από την πολιτική που ακολουθείται.
Για παράδειγμα μετά από τόσες κλεψιές του δημόσιου χρήματος από τους ιθύνοντες του τόπου και της πολιτείας κανείς δεν πλήρωσε. Αρκούμαστε όλοι σε μια σπέκουλα. Αλλά όμως όποιος δάσκαλος ή καθηγητής έκανε κάτι αλλοίμονο! Λιθοβολισμός και δημόσια διαπόμπευση ή καλύτερα όλοι στη λάσπη. Θα επιστρατευτεί και το μεγάλο κανάλι του κόμματος με τους μαχητές της ελεύθερης δημοσιογραφίας και θα αρχίσουνε το σίριαλ. Το παραπάνω συνέβη και επί ημερών Αρσένη. Άλλου μεγάλου μεταρρυθμιστή ευεργέτη της Παιδείας. Και τότε έβγαιναν πράσινοι ψιττακοί και λέγαν τους δασκάλους και τους καθηγητές αγράμματους.
Σε σχολεία κα Υπουργέ που χρησιμοποιούν τις άθλιες αίθουσες εκδηλώσεων για τραπεζαρίες, γυμναστήρια, αποθήκες έχετε το θράσος να λέτε ότι θα ξεμπροστιάζετε τους εκπαιδευτικούς όταν εσείς η ίδια ανήκετε στον επαγγελματικό χώρο των βουλευτών που στο παρελθόν ο χώρος αυτός έβγαλε πρωταθλητές στον αγώνισμα έλλειψης ήθους και σεβασμού στον Ελληνικό Λαό;
Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου