59os.daskalos@gmail.com ή 59osdaskalos@freemail.gr

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Σύσκεψη ΟΛΜΕ για τα προβλήματα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση


Τα προβλήματα των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Θράκη, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία της ΟΛΜΕ.

Στη σύσκεψη, που έγινε στα γραφεία της ΕΔΟΘ, συμμετείχαν οι ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και βόρειας Ελλάδας, καθώς και οι αιρετοί των ΠΥΣΔΕ και ΑΠΥΣΔΕ. Εκπρόσωποι της εκπαίδευσης παρουσίασαν την κατάσταση των σχολείων σε ό,τι αφορά τα κενά σε διδακτικό προσωπικό, χωρίς, ωστόσο, να έχει διαμορφωθεί πλήρης εικόνα για τις ελλείψεις.

Σύμφωνα με μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, σε πόλεις της περιφέρειας, όπως οι Σέρρες, η Δράμα και η Αλεξανδρούπολη υπάρχουν τάξεις με 32, 35 ακόμη και 37 μαθητές, που ξεπερνούν κατά πολύ τον αριθμό (25 μαθητές) που παρουσιάζει το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με τις ΕΛΜΕ, ζητήματα λειτουργικά και συντήρησης θα απασχολήσουν τα σχολεία, κυρίως το χειμώνα, οπότε θα βρεθούν αντιμέτωπα με προβλήματα θέρμανσης, καθώς ήδη η πρώτη δόση του κονδυλίου πληρωμής για το πετρέλαιο ήταν μειωμένη φέτος κατά 50%, ενώ αναμένεται και αύξηση της τιμής του.

Στη σύσκεψη έγινε λόγος για γενικότερη υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου, με την εγκατάλειψη των κοινωνικών μέτρων για τους φτωχούς μαθητές και των ποιοτικών χαρακτηριστικών, τόσο στα ειδικά σχολεία όσο και στα υπόλοιπα (πρόσθετη διδακτική στήριξη, σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, περιβαλλοντική εκπαίδευση κ.α.).

Επίσης, συζητήθηκε η διπλοβάρδια στη Θεσσαλονίκη, η μισθολογική υποβάθμιση των εκπαιδευτικών και το θέμα της συμμετοχής στη γενική απεργία της 29ης Σεπτεμβρίου, από την οποία οι εκπαιδευτικοί αποφάσισαν να απέχουν.

πηγή: www.zougla.gr

Σχόλιο του Bloger

Δηλαδή από τρίχα το γλυτώνειη Άννα μας του υπουργιλίκι. άλλους 3-4 μαθητές στα παραπάνω σχολεία και παραιτείται! Όλε! Και το λέμε αυτό γιατί απλά έδωσε δημόσια το λόγο της. Να το δούμε και να μην το πιστέψουμε!

Αυτό θα πεί πολιτικό ήθος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου