59os.daskalos@gmail.com ή 59osdaskalos@freemail.gr

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Συνάντηση Διαμαντοπούλου με την επικεφαλής της UNESCO

Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου είχε συνάντηση σήμερα, με τη Γενική Διευθύντρια της UNESCO, Ιρίνα Μπόκοβα, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, μεταξύ άλλων, συζήτησαν για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να βελτιωθεί ο ρόλος της UNESCO στα διεθνή δρώμενα, την ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας στα εκπαιδευτικά προγράμματα της UNESCO με στόχο την προώθηση της συνεργασίας πολιτισμών, την ειρήνη, την προώθηση των δημοκρατικών αξιών, την αειφόρο ανάπτυξη και την παροχή εκπαίδευσης σε όλους.

Η υπουργός παρουσίασε τις αλλαγές που έχουν ήδη ξεκινήσει στο χώρο της εκπαίδευσης με έμφαση στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας και τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Παράλληλα, τόνισε την αυξανόμενη συμμετοχή των ελληνικών σχολείων στα προγράμματα της UNESCO. Τέλος ευχήθηκε στην κ. Μπόκοβα καλή επιτυχία για το δύσκολο έργο που έχει αναλάβει και της έδωσε θερμά συγχαρητήρια καθώς είναι η πρώτη φορά που καταλαμβάνει αυτή τη θέση μια γυναίκα.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της UNESCO έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και ζήτησε στενότερη συνεργασία στο πλαίσιο των Περιβαλλοντικών Δικτύων της Μεσογείου.

Πηγή : www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου