59os.daskalos@gmail.com ή 59osdaskalos@freemail.gr

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Ψωμί Παιδεία Ελευθερία


Από φέτος σήμανε η αρχή του τέλους της δωρεάν Παιδείας για τους Έλληνες μαθητές και το κοινωνικό προσωπείο της σοσιαλιστικής κυβέρνηση έπεσε.  Έτσι λοιπόν ξαναγυρίζουμε πίσω σε παλιότερες εποχές. Όπου οι μαθητές πληρώνανε τα ξενόγλωσσα βιβλία.  Και η δωρεάν παιδεία πού πήγε; Η Αννούλα έκλεισε τομάτι και  στα φροντιστήρια, τώρα και το δημόσιο σχολιό πάει να γίνει κι αυτό όπως τα ιδιωτικά φροντιστήρια. Και τίθεται το ερώτημα: Αφού δεν σκοπεύει να παρέχει δωρεάν παιδεία γιατί δεν καταργεί το μάθημα των Αγγλικών από τα Δημόσια Σχολεία; Αφού έτσι κι αλλιώς τα μάθημα όπως λέει κι η ίδια δεν γίνεται ποιοτικό. Γιατί να πληρώνουμε κι απο πάνω; Τι θέλει να μας πει ότι θα κάνει τα δημόσια σχολεία ιδιωτικά κολέγια; 

Αυτοί δεν ήταν που τάζανε λαγούς με πετραχήλια;  Αυτό βέβαια είναι η αρχή. Τα άλλα  θα έρθουν σιγά σιγά. Φτάνει να μη βιαζόμαστε και να κοιμόμαστε. Χαλαροί απέναντι στη TV  να απολαμβάνουμε την ρεκλάμα της ελληνοτουρκικής φιλίας κι ότι άλλο σκουπίδι μας δίνει το γυάλινο κουτί των παπαγάλων.  Και στην ελληνική ύπαιθρο θα αναλωνόμαστε σε πολιτικές και ποδοσφαιρικές συζητήσεις. Έτσι να ξεπερνάμε για λίγο το άγχος μας· για να μπορούμε να αντέξουμε και την επόμενη ημέρα.   

Και μια που το έφερες η κουβέντα· θα φωνάξουμε το παλιό σύνθημα Ψωμί Παιδεία Ελευθερία!

Το σύνθημα είναι και πάλι επίκαιρο μια και με τις αποφάσεις της κυβέρνησης οι Έλληνες θα πούνε το ψωμί ψωμάκι, με του καινούργιος νόμους καταστρατηγούνται δικαιώματα για τα οποία χύθηκε αίμα και καταργούνται βασικές ελεθερίες του Νεοέλληνα.  

Ο Νοέμβρης κοντά είναι. Έτσι για μην ξεχνάμε ούτε τις μέρες που αγωνίστηκαν κάποιοι άλλοι, κάποιοι που ο νους τους ήταν ξύπνιος. 

Μήπως πρέπει να αρχίσουμε από τώρα τις πρόβες του συνθήματος;

Ψωμί  Παιδεία Ελευθερία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου