59os.daskalos@gmail.com ή 59osdaskalos@freemail.gr

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Αγωγή Τσίπρα κατά «Bild»

Η πύκνωση και η ένταση των επιθέσεων προς την Αριστερά, τόσο από το ΠΑΣΟΚ και κυρίως τον υπουργό Οικονομικών όσο και από τη Ν.Δ., πλέον, δείχνουν ότι το σύστημα επιχειρεί να ανασυνταχτεί και να επικρατήσει στην… πλάτη της Αριστεράς και στην προσπάθεια να τη συμπιέσει εν όψει κάλπης θα καταφύγει, όχι μόνο σε πολιτικές επιθέσεις, αλλά κυρίως στη συκοφαντία.

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχει σημάνει συναγερμός για την...
αντιμετώπιση των επιθέσεων, οι οποίες ενισχύονται και από το… εξωτερικό. Ο λόγος για την «Bild», η οποία έγραψε τέρατα, παρουσιάζοντας τον Τσίπρα ως αρχηγό και χρηματοδότη των «βίαιων αναρχικών», ενώ ακολούθησε το «Spiegel» με την αναφορά ότι ο Τσίπρας είναι ένας «άξεστος εκβιαστής» που θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ για να φορτώσει το πρόβλημα της χώρας στην ευρωζώνη. Το αστείο είναι ότι στην προσπάθεια να χτυπηθεί πάση θυσία ο ΣΥΡΙΖΑ, η θέση του για το ευρώ χρησιμοποιείται κατά το δοκούν: άλλοτε αποκρύπτεται και διαστρεβλώνεται και άλλοτε χαρακτηρίζεται «εκβιασμός» («Spiegel»).

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πλέον ετοιμάζεται να καταθέσει αγωγή έναντι της γερμανικής σκανδαλοθηρικής «Bild». «Τέτοιου είδους επιθέσεις λάσπης δεν θα μείνουν αναπάντητες», σημείωνε σε πρόσφατες δηλώσεις ο Τσίπρας, προειδοποιώντας ότι η ριζοσπαστική Αριστερά θα απαντάει «και στο θεσμικό και στο νομικό και στο πολιτικό πεδίο». Όσο για τη συγκεκριμένη αγωγή, προ ημερών σημείωνε («Αγγελιοφόρος») ότι το επιτελείο του «μελετά τις νομικές δυνατότητες που υπάρχουν», όχι «για αυτή καθ’ εαυτή την αποζημίωση, αλλά περισσότερο για την προοπτική που μας ανοίγεται να επικοινωνήσουμε ακόμα πιο άμεσα με τους Γερμανούς εργαζόμενους και να τους δείξουμε ποιοι τους χειραγωγούν μέσω της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου