59os.daskalos@gmail.com ή 59osdaskalos@freemail.gr

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΝΔ

29-3-2012
Ομιλία του Αντώνη Σαμαρά
Σχολιάζει ο Καλικάντζαρος



Συνεδρίασε, σήμερα, υπό την προεδρία, του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, το Διαγραμματειακό Συντονιστικό Όργανο του κόμματος.
Κατά την εισήγησή του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε:
«Για τη λαθρομετανάστευση: Το πρόβλημα διογκώνεται συνεχώς γύρω μας και κάνουμε ότι δεν το
βλέπουμε. Είναι στρουθοκαμηλισμός αυτό το πράγμα. Εμείς θα πρέπει -και θα είμαι καθαρός- να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας. Έχουν, σήμερα, καταληφθεί πολλές πόλεις στην Ελλάδα, από παράνομους λαθρομετανάστες.
Ποιος του έφερε βρε Αντώνη μου; Ποιος άνοιξε κάποτε τα σύνορα. Ποιος έδωσε το ΟΚ να μπουν λαθραία στην αρχή λαθρομετανάστες από την Αλβανία. Να είναι παράνομοι και να ρίχνουν το μεροκάματο του Έλληνα;
Θα καταργήσουμε το νόμο του Ραγκούση για την ιθαγένεια. Ένα νόμο που μετέτρεψε την Ελλάδα σε μαγνήτη για τους λαθρομετανάστες, για ανθρώπους ταλαιπωρημένους από τον  Τρίτο Κόσμο.
Μπράβο Αντωνάκη μου! Κάτω ο Ραγκούσης!!!  Κάτω ο Ραγκούσης!!! Κάτω ο Ραγκούσης!!!  Όλε!!!
Θα αρχίσουμε να μεταφέρουμε τους λαθρομετανάστες σε κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας, μακριά από τις πόλεις και τις γειτονιές, που σήμερα στοιβάζονται. Θα πάνε σε παλιά στρατόπεδα, μέχρι τον επαναπατρισμό τους.
Θα τους στοιβάξουμε αλλού σαν σαρδέλες. Μια και δεν μπορούν να ψηφίσουν!!!
 Θα βρούμε λύσεις με τις τοπικές κοινωνίες, όπου βρίσκονται αυτά τα στρατόπεδα και θα δώσουμε απάντηση σε εύλογες ανησυχίες που έχουν. Διότι ένα σοβαρό κράτος πρέπει να δίνει τη σωστή, την ειλικρινή πληροφόρηση, και τα μέτρα τα οποία πρόκειται να λάβει για μια τέτοια υπόθεση, στις τοπικές κοινωνίες. Όχι να μεταφέρουμε, δηλαδή, το πρόβλημα, από τη μια πλευρά της Ελλάδος στην άλλη.
Τώρα αγόρι μου τι δουλειά έχουν οι τοπικές κοινωνίες; Μήπως θα τους επιφορτίσεις με τη σίτισή τους; Αλλοίμονο!!! Η Εκκλησία τι θα κάνει; Ο Jeronymo ο Μεγάλος Αρχηγός του  κοπαδιού τι θα κάνει; Πώς θα τους ταΐζει μπας και αλλαξοπιστήσει κανένας; Βέβαια, Εδώ υπάρχει απάντηση. Αποκέντρωση και εκεί!!! Όλε!!!
Αλλά πρέπει, επίσης, να δείξουμε κάτι το αποφασιστικό πριν πάμε στην Ευρώπη και διαπραγματευτούμε μια κοινή πολιτική, όπως αυτή που συνεννοήθηκα με τους συναδέλφους προέδρους των κομμάτων, τον πρωθυπουργό της Ισπανίας και τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, για το ζήτημα αυτό.
Δηλαδή τους μετέφερες το μήνυμα των δανειστών! «Κοιτάξτε amigos· Οι δανειστές δεν παίζουν. Τσακίστε από τώρα τις αντιδράσεις! Αν δεν έχετε κάποιον να σας δείξει τι είναι κωλοτούμπα, μην την κάνετε. Εγώ είχα ένα Καρατζαφύρερ και μου την έδειξε. Εσείς έχετε το δικό σας  Καρατζαφύρερ; »  
Δηλαδή, ο πρώτος άμεσος στόχος είναι να σταματήσει αυτή η ανεξέλεγκτη ροή λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. Και ο επόμενος στόχος είναι να επαναπατριστούν, να πάνε εκεί από όπου έχουν έρθει.
Άι στο διάολο ρε! Ούστ! σκουληκιάρηδες!
Και να καταλάβουν ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι φιλόξενη, αλλά σε καμία περίπτωση, ούτε είναι, ούτε πρόκειται ποτέ να δεχθούμε να γίνει, ξέφραγο αμπέλι.
Αλλά για τους Ευρωπαίους και άλλους τσογλαναράδες επενδυτές· «σα στο σπίτι  σας!»
Και τώρα το καλό
Για το Χαράτσι στα ακίνητα: Έχουμε πει ότι στόχος μας είναι να το καταργήσουμε. Αντικαθιστώντας το με έναν ενιαίο, συνολικό φόρο, επί της ακίνητης περιουσίας.
Όχι δηλαδή μαλάκα Έλληνα ότι θα γλυτώσεις κάτι. Θα σου  πάρω τα λεφτά με άλλο τίτλο!!! Όλε!!!
Πιο δίκαιο,  πιο ήπιο, πιο αποτελεσματικό. Σαφώς!  Και επειδή η πλήρης εφαρμογή μιας τέτοιας πρότασης, προϋποθέτει την ύπαρξη περουσιολογίου, μέχρι να φτιαχτεί το περιουσιολόγιο, μελετάμε άλλους τρόπους να αντικαταστήσουμε το χαράτσι, με φόρους τύπου ΕΤΑΚ.  Για να μην νομίσεις μαλάκα Έλληνα ότι μέχρι τότε θα τη βγάλεις καθαρή. Λαμόγιο Γκρέκο!   Έτσι κι αλλιώς, το χαράτσι, μόνο προσωρινό είναι και πρέπει να αντικατασταθεί με άλλο ισοδύναμο. Που ασφαλώς θα είναι μόνιμο.  Που θα δημιουργεί πολύ λιγότερα προβλήματα στους περισσότερους, χωρίς να χάνει το κράτος τα αναγκαία έσοδα. Εντάξει Τονίνο άμα μας λες ότι θα δημιουργήσει λιγότερα προβλήματα, να σε ψηφίσουμε.

Για τα μέτρα του Ιουνίου: Ρωτάνε: «Εσείς από πού θα κόψετε;» Δυο λέξεις: Περικοπές σπατάλης, όχι οριζόντιες περικοπές. Περικοπές σπατάλης και από ισοδύναμα μέτρα που θα βρούμε.  Δηλαδή τι μέτρα; Αφού ρε  έστειλες επιστολή στους Γερμανούς ότι έτσι και βγεις θα μας πηδήξεις. Γιατί δεν το ομολογείς όπως έκανε ο Μητσοτάκης παλιά;
Το πόσο μεγάλη είναι σπατάλη, το βλέπετε κάθε μέρα στα δελτία ειδήσεων.
Εδώ λάμπει η αλήθεια!!! Βλέπετε τηλεόραση και μην πιστεύετε τίποτε άλλο!!!
Και δεν είναι τυχαίο πως έχουν αρχίσει και αποκαλύπτονται απίστευτα κυκλώματα, τα οποία έκλεβαν δισεκατομμύρια μέχρι σήμερα. Και όπου υπάρχουν αόρατες προστατευτικές ασπίδες,  ( μήπως είναι και πολιτικοί στο κόλπο; Έτσι απλά ρωτάω σαν Καλικάντζαρος που είμαι;) Και να ξέρουν ότι εμείς θα τις τελειώσουμε. Και το εννοώ: Θα τους τελειώσουμε. Έχουμε προτείνει, ήδη, από «το Ζάππειο ΙΙ», 18,4 δισεκατομμύρια ευρώ, περικοπές από σπατάλες. Μερικά έχουν υιοθετηθεί.
Είσαι ο Σωτήρας μας !!! Τέτοια κάθαρση μόνο χλωρίνη την κάνει!
Υπάρχουν, όμως, πολλά άλλα, τα οποία δεν έχουν υιοθετηθεί. Αυτά θα τα προχωρήσουμε αμέσως, από την Κεντρική Διοίκηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην Υγεία,  στο λαθρεμπόριο καυσίμων, για το οποίο έχουμε ανακοινώσει συγκεκριμένη θέση.
Τέρμα στους αρρώστους. Θα τους αφήνουμε δίχως φάρμακα έτσι ώστε να πεθάνουν και να γλιτώσουμε τις συντάξεις!
 Εν πάση περιπτώσει, επαναλαμβάνω ότι είμαστε αντίθετοι σε οριζόντιες περικοπές, σε μέτρα δηλαδή τα οποία μειώνουν μισθούς και συντάξεις. Αυτός είναι ο εύκολος τρόπος να βγάλει χρήματα το κράτος.  Όχι μόνο. Υπάρχουν τα ναρκωτικά η πορνεία και άλλα πολλά! Αυτά τα μέτρα φέρνουν πάντοτε ύφεση, οδηγούν στο αντίθετο αποτέλεσμα, το είδαμε και το ζήσαμε. Το διακηρύξαμε παντού και διαπραγματευόμαστε σκληρά σε κάθε στιγμή εναντίον τέτοιων μειώσεων. Δεν πάει άλλο. Εμείς δεν είμαστε σαν εκείνους οι οποίοι έκαναν πολλά που δεν έπρεπε να κάνουν, από εκείνα που προεβλέποντο, ( Εμείς θα τα προβλέψουμε όλα τα κακά που θα κάνουμε στο λαό!)  σε κείμενα τα οποία έπρεπε να είχαν διαβάσει,( Εμείς πάντα διαβάζαμε το μάθημα στο σχολείο. Ήμαστε και είμαστε καλοί μαθητές). και αποδεδειγμένα, ούτε καν είχαν ρίξει μια ματιά για να δουν τι υπέγραφαν. (Ενώ εμείς το μνημόνιο που υπογράψαμε το γνωρίζαμε. Ξέραμε τι μέτρα θα πάρουμε και τι θαθ πάθει ο κακομοίρης ο Έλληνας.) Εξάλλου, δεν υπάρχει ρητή δέσμευση για τη μείωση των συντάξεων.  Αλλά ούτε και δέσμευση για το αντίθετο ! Υπάρχει δέσμευση να δούμε τη μακροχρόνια χρηματοδότηση των Ασφαλιστικών μας Ταμείων, πράγμα για το οποίο έχουμε, ήδη, προτείνει να πάρουν πόρους από τη δημόσια περιουσία. Ξεπουλάμε τη χώρα για να μαζέψουμε φράγκα.  Άλλωστε, εμείς, ήδη, επεξεργαζόμαστε ισοδύναμα μέτρα για να αυξηθούν οι κατώτατες συντάξεις, όπως είχαμε υποσχεθεί. Χαμηλοσυνταξιούχοι και πολύτεκνοι. Είναι η μόνη υπόσχεση που δίνω.  Όσο για τους μισθούς σκατά στα μούτρα σου βρε Έλληνα! Θα ψοφήσεις στην ψάθα! Ο Ελληνικός λαός χρειάζεται, σήμερα, ειλικρίνεια, αλήθεια και σοβαρότητα. Και μόνο έτσι, με ειλικρίνεια, αλήθεια και σοβαρότητα, θα βγούμε από την κρίση. Και θα βγούμε από την κρίση».
Σιγά μη βγούμε! Πλάκα με κάνεις για;
Εκτός αν με περνάς για μαλάκα! 
Με αγάπη 
Καλικάντζαρος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου