59os.daskalos@gmail.com ή 59osdaskalos@freemail.gr

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση για τις παρελάσεις.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ συλλ. «ο Αριστοτέλης»
           ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.



Μαζική και μαχητική η παρουσία των εργαζόμενων, ανάμεσά τους και των εκπαιδευτικών, των ανέργων, του λαού στις διαδηλώσεις στις 24-25/3 σ’ όλη τη χώρα. Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Ξάνθη, Πρέβεζα, Βέροια, Κοζάνη και σε δεκάδες ακόμα πόλεις, ο λαός μας έσπασε το πέπλο του φόβου και της υποταγής και διαδήλωσε ενάντια στη χούντα της συγκυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Σε καθεστώς πρωτοφανούς τρομοκρατίας και αστυνομοκρατίας πραγματοποιήθηκαν και οι...
παρελάσεις στην Αθήνα. Σιδερένια κιγκλιδώματα είχαν τοποθετηθεί κατά μήκος της παρέλασης στο κέντρο, δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ είχαν αναπτυχθεί αριστερά και δεξιά στην Πανεπιστημίου, από τα Προπύλαια έως τους στύλους του Ολυμπίου Διός,  ολόκληρη η πλατεία Συντάγματος ήταν αποκλεισμένη από δυνάμεις καταστολής ενώ κλούβες είχαν αποκλείσει την πρόσβαση στην Αμαλίας και σε πολλούς κάθετους δρόμους. Σε αυτό σιδηρόφρακτο χώρο, με παραπετάσματα, με χιλιάδες αστυνομικούς, ασφαλίτες,   κλήθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες να παρελάσουν, φέρνοντας στην μνήμη μας άλλες εποχές. Εποχές χούντας, που  η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ θέλουν να επιβάλλουν στο κόσμο της εργασίας.
Επέλεξαν να γίνει η «παρέλαση» μέσα στο σιδερένιο κουτί που ορίζουν οι φράκτες που έστησαν. Τόσο μεγάλος λοιπόν είναι ο φόβος τους. Τρομοκρατημένοι θεωρούν ότι θα αποφύγουν την οργή και την αγανάκτηση. Θεωρούν ότι θα γλιτώσουν από τη μήνη των εκατομμυρίων εργαζομένων που ζουν στην εξαθλίωση, που φτωχοποιούνται ραγδαία και που το μέλλον τους είναι ακόμη πιο βάρβαρο.
Ο «ακαδημαϊκός δάσκαλος» Γ. Μπαμπινιώτης ένιωσε πολύ «περήφανος» να βρίσκεται στην εξέδρα των «επισήμων», φρουρούμενος από χιλιάδες αστυνομικούς, σε ένα καγκελόφραχτο χώρο και να προΐσταται της πολιτικής ηγεσίας ενός υπουργείου και να μετέχει σε μια κυβέρνηση, που ψηφίζοντας τα μνημόνια και τις νέες δανειακές συμβάσεις,  οδηγεί στην εξαθλίωση την εργαζόμενη πλειοψηφία. Το ίδιο και την επόμενη ημέρα, σύσσωμη η κυβέρνηση με τον τραπεζίτη πρωθυπουργό και όλο το επιτελείο της ντροπής, σε περιβάλλον απομόνωσης και αποστείρωσης, με μόνους θεατές τις δυνάμεις καταστολής.
Στην διάρκεια της μαθητικής παρέλασης στην Αθήνα, σύλλογοι εκπαιδευτικών Π.Ε., ΕΛΜΕ, φοιτητικοί σύλλογοι, λαϊκές συνελεύσεις,  το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» διαδήλωσαν και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πολιτικής της συγκυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ,  στα ΜΝΗΜΟΝΙΑ, στην φτώχεια και την ανεργία.
Οι αστυνομικές δυνάμεις, έχοντας εντολή να μην αφήσουν οποιαδήποτε φωνή διαμαρτυρίας να «χαλάσει» το στημένο σκηνικό που ετοίμασαν,  χρησιμοποιώντας ωμή βία χτύπησαν τη διαδήλωση και προσπάθησαν να την απωθήσουν μακριά από το χώρο της παρέλασης. Στην προσπάθειά τους να εκτελέσουν τις κυβερνητικές εντολές των υπουργών για «καμιά ανοχή» προέβησαν σε δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις ανάμεσά τους και εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Οι εκπαιδευτικοί, παρά την αστυνομική βία, με αποφασιστικότητα, παρέμειναν στο χώρο διαδηλώνοντας και προασπίζοντας το δημοκρατικό δικαίωμα στη διαμαρτυρία.
Αντίστοιχα σκηνικά συνέβησαν σε όλη την Ελλάδα στις 25 Μαρτίου. Οι διαδηλωτές δεν υποχώρησαν κάτω από τον όγκο των δυνάμεων καταστολής και του πρωτοφανούς αυταρχισμού αλλά με αποφασιστικότητα επέβαλαν το δίκιο του αγωνισζόμενου λαού.
Οι συλλήψεις και η τρομοκρατία δεν μας φοβίζουν. Πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά, πιο μαχητικά, βαδίζουμε στο δρόμο του αγώνα για την ανατροπή της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου και της Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.
Αυτή η παρέλαση είναι του λαού
Κάτω η χούντα συγκυβέρνησης, Ε.Ε. και ΔΝΤ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου