59os.daskalos@gmail.com ή 59osdaskalos@freemail.gr

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

To ΠΑΣΟΚ στις κάλπες ο λαός στα κάγκελα

Σχολιάζει την είδηση ο "Καλικάντζαρος"




Θολό παραμένει το τοπίο, ως προς την προσέλευση των πολιτών στις κάλπες, για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Με την Ιπποκράτους να εκφράζει σε όλους τους τόνους την ικανοποίησή της κάνοντας λόγο για πάνω από 150.000 ψηφοφόρους, η εικόνα των εκλογικών τμημάτων προκαλεί αγωνία στο κομματικό επιτελείο, που έσπευσε να παρατείνει κατά μία ώρα την διαδικασία μέχρι τις 18:00 το απόγευμα, αλλά δεν αποκλείεται να παραμείνουν ανοιχτά τα εκλογικά κέντρα μέχρι και τις 19:00.

(Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει δηλαδή. Αχ! ρε Βενιζέλο θα ήθελα να ξέρω με ποιον αναμετρήθηκες; τώρα μπορεί να
ήθελες να μετρήσεις αν σε γουστάρουν τόσο τα πασόκεμον όσο και το χάπατο)




Παρά την γενικότερη εικόνα που επικρατεί σε ολόκληρη την Ελλάδα, για ελάχιστη έως σημαντικά μειωμένη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές, ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία Ε. Βενιζέλος δήλωσε ότι «Το ΠΑΣΟΚ ξαναβρίσκει την ψυχή του» και έκρινε ως «άκρως ικανοποιητική» την συμμετοχή του κόσμου. «Θα διαψεύσουμε όλους εκείνους που πιστεύουν ότι δεν μπορούμε να ανακάμψουμε», είπε μεταξύ άλλων.

Ξυπνήσαμε ρε Δε σας πιστεύουμε!! 

Στην Ιπποκράτους, ο Γιώργος Ανωμερίτης ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι μέχρι τις 19.30 θα έχει καταμετρηθεί το 25% των ψήφων.

Επιστρέφουν στο «μαντρί» Μ. Αποστολάκη-Θ. Ρομπόπουλος

Δύο βουλευτές που έχουν διαγραφεί από την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ προσήλθαν στις κάλπες για να ψηφίσουν για την ηγεσία του νέου κόμματος. Θ. Ρομπόπουλος στην Θεσσαλονίκη και Μιλένα Αποστολάκη στην Καισαριανή συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

«Τίποτα δεν είναι ίδιο με χθες, ούτε η χώρα μας ούτε οι πολίτες ούτε το ΠΑΣΟΚ», δήλωσε η κ. Αποστολάκη μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος. Το ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε, είναι αποφασισμένο να κάνει μια νέα αρχή και μία επανεκκίνηση.

«Αισθάνομαι ότι έχω χρέος να δώσω το παρών για την ανάκαμψη με όλες μου τις δυνάμεις», τόνισε.

Γιατί Μιλένα μου; Τι άλλαξε; Α, άλλαξε ο Μανωλιός όπως λέει και η λαϊκή ρήση. Αλλά εσύ έκανες τον ψευτοτσαμπουκά σου  όταν ήξερες ότι το γαμημένο το μνημόνιο θα υπερψηφιστεί. Έτσι σαν ηρωίδα να πας και να εξαπατήσεις του ψηφοφόρους σου για μια ακόμη φορά. όπως έκανες και με το πρώτο μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο και ένα σωρό άλλες αντισυνταγματικές διατάξεις φασιστικού τύπους που περάσατε στη βουλή. Για ποια ανάκαμψη μιλάς; Για την ανάκαμψη του κόμματό σας φυσικά. Δεν γίνεται να κρυφτείς πίσω από το δάχτυλό σου. Λες ψέματα για ακόμη μια φορά!!!

Δεν σε πιστεύει ο Έλληνας όπως δεν πιστεύει και τα άλλα πασόκεμον. 




Τα παρατράγουδα της διαδικασίας

Τα ευτράπελα και οι στιγμές έντασης δεν έλειψαν κατά τη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών. Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από τη Λευκάδα μέχρι τη Μυτιλήνη στήθηκαν οι κάλπες…
Πριν πέσει η αυλαία των εσωκομματικών εκλογών μία γνώριμη φιγούρα έκανε την εμφάνισή της έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Ιπποκράτους. Ο λόγος για την Ελένη Λουκά, η οποία φώναξε διάφορα συνθήματα κατά του ΠΑΣΟΚ, της οικονομικής πολιτικής και όσων ψήφισαν σήμερα για την εκλογή νέου προέδρου.
Μπράβο Ελενίτσα μου! Αστέρι μου! Χώσε! 
Σύμφωνα με τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Α΄ Θεσσαλονίκης του Κινήματος, με καθυστέρηση περίπου μισής ώρας έφτασαν τα λευκά ψηφοδέλτια στα 16 εκλογικά κέντρα, ενώ παρατηρήθηκε και έλλειψη φακέλων, με αποτέλεσμα να υπάρξουν διαμαρτυρίες από τους ψηφοφόρους.

Σιγά μην είχανε και λευκά από την αρχή. Για να γίνουμε ρεζίλι; Θές να μετράμε και λευκά για το μοναδικό υποψήφιο; Πλάκα θα έχει!!! 

Στημένο το παιχνίδι Μπένι μου;


Στην Κάτω Αχαΐα, το εκλογικό κέντρο στο πολιτιστικό κέντρο της περιοχής έκλεισε τις πύλες του, με απόφαση της νομαρχιακής επιτροπής, καθώς ομάδες πολιτών επεχείρησαν να μπλοκάρουν τη διαδικασία.

Εύγε!

Στο εκλογικό τμήμα της Νέας Ερυθραίας, όπου παρουσιάστηκε ο πρώην πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, ξέμειναν από λευκά ψηφοδέλτια. Η ανταπόκριση της Ιπποκράτους δεν ήταν άμεση με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να φτιάξουν μόνοι τους τα «λευκά» από απλά χαρτιά.

Δηλαδή υπήρχε ζήτηση σε λευκά Μπένι; Όχι πές μας.

Επίσης, στο νομό Λασιθίου, αγρότες απέκλεισαν την είσοδο με αποτέλεσμα οι κάλπες να ανοίξουν στις 12:00 το μεσημέρι.

Τι τους πέρασες ωρέ εκεί δα κάτω; χουζουλούς μωρε;

Στον Κορυδαλλό, ομάδα περίπου 30 πολιτών συγκεντρώθηκε έξω από το εκλογικό τμήμα, φώναξαν συνθήματα κατά των πολιτικών και πέταξαν χαρτιά με συνθήματα.

Πανηγύρι Μπένι. Για σε βροντάν τα καριοφίλια.

Μαθήματα ήθους παρέδωσαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ τόσο έξω από την Ιπποκράτους, όσο και στη Νέα Ερυθραία, όπου στην πρώτη περίπτωση απομάκρυναν κακήν κακώς έναν συνταξιούχο, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε και στη δεύτερη όταν στελέχη τοπικής οργάνωσης απαγόρευσαν την μετάδοση πλάνων από το σημείο.

Ε, Όχι και πλάνα ρε παιδιά. Να γίνουμε ρεζίλι. Τι θα πει ο κόσμος όταν διώχνουμε ένα πάμπλουτο γέρο συνταξιούχο; Μπένι μου είσαι σωτήρας!


Μικροένταση προκλήθηκε έξω από το πνευματικό κέντρο Βριλλησίων όπου έχει στηθεί η κάλπη για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ομάδα περίπου τριάντα ατόμων πέταξε γιαούρτια, φωνάζοντας συνθήματα κατά του πλήθους που βρισκόταν εκείνη την ώρα έξω από το πνευματικό κέντρο.
Τα επεισόδια δεν γενικεύτηκαν και τα πνεύματα ηρέμησαν γρήγορα.

Όλα κι όλα παιδιά... Τα γιαούρτια είναι καλλιτεχνική κατοχυρωμένη πατέντα. Μην τα πετάτε στους πρασινοφρουρούς που δεν έχουν ίχνος καλλιτεχνικής ευαισθησίας! 

Φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε αργά το μεσημέρι και στο Λουτράκι, όταν μικρή ομάδα πολιτών συγκεντρώθηκε έξω από το εκλογικό κέντρο και φώναζε υβριστικά συνθήματα κατά του ΠαΣοΚ και των μελών του. Αργότερα, η ομάδα αυτή αποχώρησε.

Ωραία παιδιά, απλά κρατείστε την οργή σας σε ένταση μέχρι τις εκλογές!

Η ψήφος Βενιζέλου-Παπανδρέου και των κομματικών στελεχών

Εξερχόμενος του εκλογικού τμήματος ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ ξαναβρίσκει τον εαυτό του, τους ανθρώπους που το συγκροτούν» και εκτίμησε ως «άκρως ικανοποιητική» την συμμετοχή του κόσμου. «Θα διαψεύσουμε όλους εκείνους που πιστεύουν ότι δεν μπορούμε να ανακάμψουμε», είπε μεταξύ άλλων.

Σιγά τι σόι κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ αν δεν μπορεί να ανακάμψει, να εξαπατήσει τον κόσμο να τον ψηφίσει. Ο κόσμος όμως Μπένι μου δεν βλέπει, ούτε θα δει ανάκαμψη. Χρόνια τώρα κάνει μόνο επικύψεις και τού 'ρχετε από πίσω. 

«Η Ελλάδα αλλάζει. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συνεχίσει ως πυλώνας σταθερότητας και φορέας αλλαγών», δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, εξερχόμενος του εκλογικού κέντρου στο οποίο ψήφισε, στη Νέα Ερυθραία.

Κολόνα του σπιτιού μου!!! Αχ!!!


Οι κάλπες και το κάλεσμα για συμμετοχή...

Συνολικά, τα εκλογικά κέντρα ανέρχονται σε 768 ενώ 1074 είναι οι κάλπες που στήθηκαν. Υπενθυμίζεται ότι η ψηφοφορία διήρκεσε από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα. Η ψηφοφορία ήταν μυστική, μέσα σε παραβάν και όσοι σπεύσαν να ψηφίσουν κατέβαλαν  2 ευρώ.

Συμπέρασμα : Λεφτά υπάρχουν!!!

Τα μέλη και οι φίλοι έλαβαν  δύο ψηφοδέλτια, ένα λευκό και ένα με το όνομα του Ευάγγελου Βενιζέλου. Όπου δεν υπήρχαν λευκά λάμβαναν μόνο το χαρτί με το Μπένι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου