59os.daskalos@gmail.com ή 59osdaskalos@freemail.gr

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Συνεχίζεται η κατάληψη στο Λύκειο Νάξου – Επίσκεψη του Δ/ντή Ββάθμιας Εκ/σης Κυκλάδων

Κλεισμένοι στο κτήριο του Λυκείου εξακολουθούν να βρίσκονται οι μαθητές για 10η μέρα σήμερα διεκδικώντας τα αιτήματά τους τόσο σε τοπικό όσο και πανελλαδικό επίπεδο.

Στο σχολείο τους βρέθηκε την Παρασκευή ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κυκλάδων Χρήστος Μιχαλόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε τόσο με τους μαθητές όσο και τους καθηγητές και τους γονείς, σε μία προσπάθεια για διάλογο με στόχο τη διακοπή της κατάληψης, αλλά και της εξέτασης των αιτημάτων και των παιδιών.

Ο κ. Μιχαλόπουλος συναντήθηκε με τους
μαθητές οι οποίοι επέλεξαν να συνομιλήσουν μαζί του (χωρίς την παρουσία του Διευθυντή του σχολείου τους Παναγιώτη Γατσωτή, αλλά μόνο με την παρουσία κάποιων μελών του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων), του εξέθεσαν τους προβληματισμούς τους για τη λειτουργία ειδικά του Γενικού Λυκείου Νάξου αλλά και γενικότερα για την κατάσταση της παιδείας στο σχολείο τους.

Αυτό που αποφασίστηκε είναι την προσεχή Δευτέρα 19 Μαρτίου, μαθητές, καθηγητές και γονείς να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν σε μια προσπάθεια να εξευρεθούν λύσεις με απώτερο σκοπό να ανοίξει το σχολείο και οι μαθητές να επιστρέψουν κανονικά στα μαθήματά τους.

Τα παιδιά δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους με την επίσκεψη του κ. Μιχαλόπουλου αλλά και για το γεγονός ότι πλέον «τα παίρνουν στα σοβαρά» και όλοι σιγά σιγά αναγνωρίζουν το δίκαιο των αιτημάτων τους.

Ωστόσο όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ το naxosnow.gr την Πέμπτη, το πρωί της Παρασκευής οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Νάξου κλήθηκαν να ψηφίσουν εκ νέου για τη συνέχιση της κατάληψης του σχολείου.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 223 μαθητές εκ των οποίων 188 ψήφισαν υπέρ της κατάληψης και 45 κατά. Υπέρ της κατάληψης μάλιστα ψήφισαν και οι μαθητές της Β τάξης Λυκείου, γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα τα παιδιά της Γ τάξης μετά το διχασμό που πήγε κάποια στιγμή να δημιουργηθεί.

Έτσι λοιπόν και μέχρι τουλάχιστον τη Δευτέρα το βράδυ που θα συνεδριάσουν καθηγητές, γονείς και μαθητές, τα παιδιά του Γενικού Λυκείου συνεχίζουν την κατάληψη.

Σε δηλώσεις τους στο naxosnow.gr παιδιά της Γ τάξης του Λυκείου σημείωσαν ότι: «Συνεχίζουμε την κατάληψη, όλοι μαζί αγαπημένοι, διεκδικώντας τα αιτήματά μας και προσέχοντας το σχολείο μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου